Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Απρίλη 2004 - αριθ. φύλλου: 8860

ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Ο κυπριακός λαός ψηφίζει σήμερα και, όπως έδειχναν όλα τα μέχρι χτες μηνύματα, στο ελεύθερο (τουλάχιστον) μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το αποτέλεσμα θα είναι ένα δυνατό «Οχι». Ενα αποφασιστικό «Οχι» στο «σχέδιο Ανάν» και, ταυτόχρονα, μια περήφανη και αποστομωτική απάντηση στους ωμούς και πολύμορφους εκβιασμούς και πιέσεις, που ασκήθηκαν όλο αυτό το διάστημα σε βάρος του κυπριακού λαού. Ενα αποτέλεσμα, που αποτρέπει το «κλείσιμο» του Κυπριακού, στη βάση του διχοτομικού «σχεδίου Ανάν» και των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων στην περιοχή, αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο της επίτευξης μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής επίλυσης του προβλήματος.

Οι παραπέρα εξελίξεις, παρά τα όσα λένε οι κάθε λογής καταστροφολόγοι τις τελευταίες μέρες, θα εξαρτηθούν, πρωτίστως, από τη στάση του κυπριακού λαού (Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων) και τη διεθνή συμπαράσταση. Το ΚΚΕ, όπως έκανε και μέχρι σήμερα, θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του λαού της Κύπρου.


ΣΕΛ.  3,    6   -   12

Associated Press

ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Πολλοί νεκροί το τίμημα...

Εντείνονται τα προβλήματα για τις κατοχικές δυνάμεις, καθώς μετά το φυλλορρόημα των «συμμάχων», υπάρχει και φυλλορρόημα στοιχείων και φωτογραφιών για το πραγματικό μέγεθος των κατοχικών απωλειών (Η φωτογραφία είναι από τις πολλές που διέρρευσαν στον Τύπο παρά τις αντίθετες προσπάθειες της διοίκησης των ΗΠΑ). Την ίδια στιγμή, νέες συγκρούσεις ξέσπαγαν στην Καρμπάλα, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για την εξαπόλυση μεγάλων επιθέσεων σε Φαλούτζα και ίσως Νατζάφ, φαίνεται ότι έχει αρχίσει.


ΣΕΛ.  20   -   21


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διήμερος ο γιορτασμός της ταξικής Πρωτομαγιάς

Με συγκέντρωση την Παρασκευή 30 Μάρτη το απόγευμα και τη μεγάλη απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση την άλλη μέρα, θα γιορταστεί η εργατική Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη, αποφασίστηκε σε σύσκεψη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ


ΣΕΛ.  16   -   17

Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ευθείες απειλές Σαρόν κατά Αραφάτ

«Δε δεσμεύομαι πλέον από την υπόσχεση που είχα δώσει προς την αμερικανική ηγεσία να μη βλάψω, βιολογικά, τον Γιάσερ Αραφάτ», δήλωνε, χτες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν


ΣΕΛ.  20   -   21
ΠΑΣΥ
Αντίσταση στους νέους αντιαγροτικούς κανονισμούς

Ανακοίνωση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, για την αναθεώρηση των καθεστώτων στήριξης σε καπνό, βαμβάκι, λάδι


ΣΕΛ.  23
Εκλεισαν οι πόρτες για τους πολιτικούς πρόσφυγες

Σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα διαμορφώνονται για το 2003 τα ποσοστά χορήγησης πολιτικού ασύλου στη χώρα μας, καθώς από τις 8.178 αιτήσεις, μέχρι τέλος Νοέμβρη, είχαν γίνει δεκτές μόλις τρεις, δηλαδή ποσοστό 0,06%!


ΣΕΛ.  27

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ