Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Μάρτη 2005 - αριθ. φύλλου: 9135

ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Νέα ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ για την «ανάπτυξη» ...των κερδών

Σε κοινό αγώνα και απειθαρχία στις αποφάσεις της ΕΕ, καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία το ΚΚΕ

Στις Συμπληγάδες της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης εφαρμογής της «Στρατηγικής της Λισαβόνας», του «Συμφώνου Σταθερότητας» και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, θα συνθλίβονται τα επόμενα χρόνια οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των λαών της ΕΕ. Αυτά αποφάσισαν οι 25 ηγέτες της ΕΕ, στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και καταγράφονται στο κείμενο συμπερασμάτων.

«Η νέα λαίλαπα ενάντια στο λαϊκό εισόδημα και τα κοινωνικοπολιτικά δικαιώματα, που αποφάσισαν οι 25 ηγέτες των κρατών - μελών της ΕΕ, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει άλλη απάντηση από την άμεση κινητοποίηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ - ΕΕ - ΠΑΣΟΚ», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και καταλήγει, καλώντας τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία σε: «Απειθαρχία στις αποφάσεις της ΕΕ! Συσπείρωση και δράση τώρα! Κοινός αγώνας εργατών - μικρομεσαίων αγροτών - αυτοαπασχολούμενων - ΕΒΕ!».

Το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις της εαρινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με συνέντευξη Τύπου, την ερχόμενη Δευτέρα, στο Ζάππειο.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΑΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Συνεχίζουν και απαιτούν δικαίωση

Τα άσπρα μαλλιά, τα αναπόφευκτα προβλήματα υγείας, αλλά και τα τραύματα, που πολλοί φέρουν από τη συμμετοχή τους στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, δε στάθηκαν εμπόδιο στους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και χτες διαδήλωσαν και πορεύτηκαν στη Βουλή, για μια ακόμα φορά, διεκδικώντας τα αιτήματά τους για την πλήρη ηθική και υλική αποκατάσταση της Αντίστασης και των αγωνιστών της. Αιτήματα, που παραμένουν, 60 και πλέον χρόνια μετά άλυτα, παρά την αναγνώριση του δίκαιου χαρακτήρα τους απ' όλες τις πλευρές. «Μην καρτεράτε να λυγίσουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα ως το τέλος» βροντοφώναξαν.


ΣΕΛ.  25


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Λαϊκή περιουσία να γίνει ό,τι παράγουν οι εργαζόμενοι

Με θέμα «η λαϊκή οικονομία και η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών» μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, όπου χτες πραγματοποίησε περιοδεία


ΣΕΛ.  10   -   11
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Καταδικάζουν τα αντι-κουβανικά σχέδια

Ελληνες καλλιτέχνες, διανοούμενοι, επιστήμονες και αγωνιστές συνυπογράφουν την επιστολή καταγγελίας των σχεδίων των ΗΠΑ στην 61η Σύνοδο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Κούβα


ΣΕΛ.  16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τα διόδια άρχισε το αντιλαϊκό πογκρόμ

Το «πράσινο φως» για την επιβολή σκληρής λιτότητας, έδωσε - όχι τυχαία - από τις Βρυξέλλες ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το πρώτο μέτρο είναι η δραστική αύξηση των διοδίων κατά 43%!


ΣΕΛ.  15,    27
ΠΑΜΕ
Ξεκίνησε η προετοιμασία της εργατικής Πρωτομαγιάς

Την προετοιμασία του φετινού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς ξεκίνησε το ΠΑΜΕ, με τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του. Στην πλατεία Συντάγματος στις 10 πμ η συγκέντρωση της Αθήνας


ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ