Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Μάρτη 1999

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!
ΚΑΙΝΕ ΤΑ
ΒΑΛΚΑΝΙΑ
οι ΝΑΤΟ-μακελάρηδες
  • Δολοφονική δράση αναλαμβάνουν πλέον ενάντια στη Γιουγκοσλαβία οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ, προκειμένου να επιβάλουν την κατοχή τους στο Κοσσυφοπέδιο και σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.
  • Η ελληνική κυβέρνηση, αφού τους άφησε να κάνουν κατοχή στα ελληνικά λιμάνια της Κεντρικής Μακεδονίας για να προωθηθούν μέσω ΠΓΔΜ και, ουσιαστικά, φρόντισε με τον τρόπο της να διευκολύνει κάθε εγκληματικό σχέδιο των ιμπεριαλιστών, σήμερα δηλώνει ετοιμότητα για συμμετοχή σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις.
  • Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, "καλεί το λαό να ξεσηκωθεί σε ενδεχόμενη επίθεση του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο". Πλήθος αντιδράσεων, διαμαρτυριών και συγκεντρώσεων από μαζικούς φορείς σε ολόκληρη τη χώρα.

ΣΕΛ.  3,    15   -   17

Συγκέντρωση αντίστασης στο δολοφονικό κτύπημα

----------------------------------------------

Σήμερα στις 6μμ στην Πλατεία Κάνιγγος η ΚΟΑ του ΚΚΕ και η οργάνωση της ΚΝΕ Αθήνας οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αντίστασης ενάντια στη ΝΑΤΟική δολοφονική επίθεση. Στη συγκέντρωση καλούν επίσης το Συντονιστικό των Σωματείων της Αθήνας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, Σύλλογοι εργαζομένων στους ΟΤΑ, το κίνημα της ειρήνης, γυναικείοι Σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.


Με ποιο δικαίωμα η ελληνική κυβέρνηση

έδωσε την έγκρισή της στη ΝΑΤΟική επιδρομή

ενάντια στη Γιουγκοσλαβία;



ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Αστυνομική επίθεση σε απεργούς

Βίαιη επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν χτες το πρωί οι απεργοί εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της γαλλικής πολυεθνικής εταιρίας οξυγόνου "AIR LIQUIDE" στον Ασπρόπυργο! Δυο εργάτες τραυματίστηκαν


ΣΕΛ.  13
ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΚΕ
"Το ζήτημα της δημοκρατίας σήμερα"

Ο "Ρ" δημοσιεύει σήμερα ολόκληρη την εισηγητική ομιλία του Δ. Αρβανιτάκη, μέλους της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ημερίδα του Κόμματος, με θέμα "Το ζήτημα της δημοκρατίας σήμερα"


ΣΕΛ.  8   -   9
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ
Αμεση η εμπλοκή Σημίτη

Επιβεβαιώνεται η άμεση εμπλοκή του πρωθυπουργού, διά μέσου του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Σ. Κοσμίδη, στην υπόθεση παράδοσης του Οτσαλάν, από τις καταθέσεις που έδωσαν στους εισαγγελείς οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, όπως και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ


ΣΕΛ.  5
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Στο "σκαμνί" θέλει τους αγρότες

Αντισυνταγματική θεωρεί η Διοικητική Ολομέλεια του Αρειου Πάγου την προτεινόμενη απο το υπουργείο Δικαιοσύνης "κουτσουρεμένη" παραγραφή των "αδικημάτων" των αγροτών, που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ενώ το Εφετείο της Πάτρας καταδίκασε χτες έξι αγωνιστές αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας σε ποινές φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή.


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ