Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9941

Με το Π.Α.ΜΕ. οργανώνουμε ΜΕΤΩΠΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ των δικαιωμάτων στην Κοινωνική Ασφάλιση
  • Αλέκα Παπαρήγα: Να «ξεκολλήσουν» τα λαϊκά στρώματα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που υπηρετούν την κυρίαρχη στρατηγική επιβάλλοντας αντιασφαλιστικά μέτρα
  • Σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στον Τύπο, ενώ την Τετάρτη οι συνταξιούχοι όλης της χώρας βγαίνουν ξανά μαζικά στους δρόμους
  • Επιβεβαιώνονται κυβερνητικά σχέδια για μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων, ενώ αύριο στη Βουλή, στο «διάλογο απάτης», μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, οι αναπηρικές συντάξεις, το δικαίωμα στη μητρότητα, το θέμα της παράτασης του εργάσιμου βίου, με βάση το «νόμο Ρέππα».
  • Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για απραξία της κυβέρνησης στην εφαρμογή του «νόμου Ρέππα», για «θεσμοθέτηση της βασικής σύνταξης και για την ενίσχυση της ανταποδοτικής σύνταξης, ώστε να δημιουργηθεί κίνητρο ασφάλισης», που σημαίνει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι αν θέλουν να έχουν αξιοπρεπή σύνταξη.
  • ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι κόμματα που υπηρετούν την κυρίαρχη στρατηγική, βοηθούν να αναπτύσσεται και να προοδεύει στις σύγχρονες συνθήκες η κυριαρχία των μονοπωλίων, ανέφερε σε συνέντευξή της η Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας ταυτόχρονα να «ξεκολλήσουν» τα λαϊκά στρώματα απ' αυτά τα κόμματα.
  • Οι εργαζόμενοι χτίζουν με το ΠΑΜΕ το δικό τους μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης, στη μάχη για το Ασφαλιστικό. Νέες δυνάμεις αποφασίζουν συμμετοχή στην απεργία στις 12 Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ, με πλατιές συσκέψεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με στάσεις εργασίας και άλλες πολύμορφες δράσεις.

ΣΕΛ.  6  -  7,    14  -  15

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Απάντησαν με απεργία στο νέο φονικό

Ενας ακόμα εργάτης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ένας 57χρονος αμμοβολιστής, «εκτελέστηκε» από την εργοδοσία στο φορτηγό πλοίο «ΕΛΕΝΑ». Για την εργατική τάξη, είναι ο 102ος νεκρός που θρηνεί για το 2007, σύμφωνα μόνο με τα στοιχεία του «Ρ». Το νέο έγκλημα δεν έμεινε αναπάντητο. Χτες μετά από απόφαση των ταξικών σωματείων της Ζώνης έγινε 24ωρη απεργία και δυναμική πορεία.


ΣΕΛ.  17


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οχι στην επιχείρηση συκοφάντησης των αγώνων

Την προσπάθεια συκοφάντησης των μαθητικών αγώνων, με αφορμή καταστροφές σε σχολείο του Παγκρατίου, καταγγέλλει η ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  23
90 χρόνια Οχτωβριανή Επανάσταση

Τα μηνύματά της είναι πάντα ζωντανά, τονίστηκε σε εκδηλώσεις στον Πειραιά, στην Καλαμάτα και στο Αγρίνιο.


ΣΕΛ.  8  -  9
ΔΕΗ ΑΕ
Μοναδικό κριτήριο η αύξηση των κερδών

Η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΔΕΗ εμμένει στην πρότασή της για αυξήσεις μέχρι 30% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος συν την καθιέρωση «ρήτρας» καυσίμου!


ΣΕΛ.  19
ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Τα εγκαταλείπει η κυβέρνηση

Θύματα της περικοπής των δαπανών για την Παιδεία πέφτουν, για μια ακόμα χρονιά, οι ανάπηροι μαθητές που φοιτούν στα ειδικά σχολεία.


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ