Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9939

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αθωράκιστη η χώρα από αντιπλημμυρικά έργα

Ο πρωθυπουργός ομολόγησε χτες στη Βουλή ότι η χώρα είναι αθωράκιστη από αντιπλημμυρικά έργα, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  19

ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ προς το όριο των κατώτατων

Οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στη γραμμή του ΠΑΜΕ, για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 12 Δεκέμβρη και την ανάπτυξη ενός πανεργατικού - παλλαϊκού μετώπου αντεπίθεσης, όπου βάση της ανάπτυξης του κινήματος να αποτελούν πρώτα από όλα οι χώροι εργασίας και οι κλάδοι

  • Η κυβέρνηση της ΝΔ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ συνεχίζουν τον εμπαιγμό των εργαζομένων, σχετικά με το Ασφαλιστικό. Κρύβουν την ουσία του ζητήματος, το επίπεδο των μισθών, τις εργασιακές σχέσεις, την ιδιωτική ασφάλιση. Κρύβουν ότι βάση της αντιασφαλιστικής επίθεσης αποτελεί ο νόμος «Ρέππα», ότι στόχο έχουν το «διαίρει και βασίλευε», τονίζει το ΚΚΕ.
  • Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι αυτό που θα μείνει ανέπαφο από την αντιασφαλιστική επίθεση είναι μόνο τα κατώτατα όρια συντάξεων. Ανοίγει διάπλατα την πόρτα για συμπίεσή τους προς τα κάτω και αποκαλύπτει ότι το σύνολο των συντάξεων, πλην των εξευτελιστικών κατώτερων, είναι υπό αίρεση.
  • Οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν και να συντονιστούν για την ανάπτυξη ενός πανεργατικού - παλλαϊκού μετώπου αντεπίθεσης, να διεκδικήσουν κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (νόμος «Σιούφα», νόμος «Ρέππα»), σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες στα 55 για τις γυναίκες, διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών. Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ.

ΣΕΛ.  3

Motion Team

«ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Απαίτηση η δημόσια, δωρεάν σίτιση και στέγαση

Οταν οι φοιτητικές εστίες φτάνουν για να καλύψουν μόνο το 1% των φοιτητών, όταν το δικαίωμα σίτισης κουτσουρεύεται και το κόστος για συγκοινωνίες διαρκώς αυξάνεται, οι φοιτητές και σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών σε λίγο θα αναγκαστούν να μένουν σε... σκηνές! Αυτός ήταν ο συμβολισμός των αντίσκηνων που έστησαν χτες το πρωί οι φοιτητές της ΠΚΣ Θεσσαλονίκης έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, απαιτώντας: «Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας, δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση»!


ΣΕΛ.  13

Η Αλ. Παπαρήγα τη Δευτέρα στη ΝΕΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει συνέντευξη, στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη Γραμμή», στους δημοσιογράφους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου τη Δευτέρα 26/11 και ώρα 8.45 το πρωί.



«ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΝΕΑΣ ΚΑΠ
Ανθυγιεινές οι προτάσεις της Κομισιόν

Η ΠΑΣΥ σε ανακοίνωσή της καλεί τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, αγωνιστικά ν' αντισταθούν στη νέα λαίλαπα.


ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ