Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Ιούλη 2004 - αριθ. φύλλου: 8932

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ «ΑΣΦΑΛΕΙΑ»
Ολόπλευρα στηρίζει το ΠΑΣΟΚ την αστυνομοκρατία της κυβέρνησης

Eurokinissi

  • Την πλήρη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα κυβερνητικά μέτρα της λεγόμενης Ολυμπιακής ασφάλειας πρόσφερε χτες ο υπεύθυνος συντονιστής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Παπαδόπουλος
  • Την αναπτυσσόμενη «τρομο-υστερία» και τα μέτρα αστυνομοκρατίας καταγγέλλει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

ΣΕΛ.  7

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΛΗΣΤΕΣ και ...με το νόμο

Στη λογική του... «μονά χάνεις - ζυγά κερδίζω», λειτουργούν οι τράπεζες στην Ελλάδα, όπως βεβαιώνει και η περιπέτεια της επίμαχης ρύθμισης για τα «πανωτόκια». Με βασικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους, οι τραπεζίτες καταληστεύουν - με τις ευλογίες των κυβερνώντων - τόσο τους μικροκαταθέτες όσο και όσους καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες τους μέσω τραπεζικού δανεισμού.

Αξιοποιώντας στο έπακρο την απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος οι τράπεζες, δεν περιορίστηκαν στις χρεώσεις υψηλών επιτοκίων για προσωπικά ή καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες (πάνω από 10%). Ούτε στα μηδενικά ή και κάτω από τον πληθωρισμό επιτόκια για τις λαϊκές αποταμιεύσεις. «Μεθυσμένες», από την τρελή κούρσα ανόδου των κερδών τους, προχώρησαν στην επιβολή διάφορων «καπέλων» και προμηθειών στους πελάτες τους, μέχρι του σημείου να χρεώνουν... «φύλακτρα» για μικροποσά καταθέσεων.

Ετσι δικαιολογείται και η προκλητική αύξηση των κερδών τους τα τελευταία χρόνια. Οι 5 μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι υπερτριπλασίασαν τα κέρδη τους στην τελευταία εφταετία (από 427 εκατ. ευρώ το 1996, ξεπέρασαν πέρσι τα 1.100 εκατ. ευρώ), ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2004 αυξάνονταν με ρυθμό κοντά στο 30%!


ΣΕΛ.  17

30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ
Στη λαϊκή εξουσία η πιο πλατιά δημοκρατία

Οι αγώνες του λαϊκού κινήματος κατά της στρατιωτικής δικτατορίας και αυτοί που ακολούθησαν στα 30 χρόνια από την πτώση της, δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τη Συνθήκη Σένγκεν, το ηλεκτρονικό και το βιομετρικό φακέλωμα, από τις συμφωνίες αστυνομικής συνεργασίας, δικαστικής συνδρομής και έκδοσης υπόπτων από τη χώρα μας στις ΗΠΑ, από τους τρομονόμους, τις κάμερες - χαφιέδες, το χτύπημα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του λαϊκού κινήματος που αμφισβητεί αυτή την πολιτική και τα αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα της, τονίζει σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη σημερινή επέτειο των 30 χρόνων από τη μεταπολίτευση, η ΚΕ του ΚΚΕ. (Στη φωτογραφία άποψη από τη χτεσινή εκδήλωση του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων του Αντιδικτατορικού Αγώνα 1967-1974).


ΣΕΛ.  3


ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Προχωρούν και σε νέα απεργία

Με νέα 24ωρη απεργία στις 4 Αυγούστου συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αθήνας, απαιτώντας αποφασιστικά αιτήματα, που ικανοποιούν τις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες τους


ΣΕΛ.  13
«Εφυγε» ο Μήτσος Σαχίνης

Ο παλαίμαχος κομμουνιστής Μ. Σαχίνης, πρώην βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, από τη Θεσσαλονίκη, θα κηδευτεί τη Δευτέρα στις 11 π.μ.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ