Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11657

Σε 48ωρη απεργία από τη Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί

ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ: Δράση για τα συλλαλητήρια στις 5 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  2

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ της νεολαίας με το λαϊκό κίνημα

Η ομιλία του Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με θέμα: «"Νέες" μεταμφιέσεις σε παλιές συνταγές χειραγώγησης»

  • Το κίνημα της νεολαίας από μόνο του δεν μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπές, σε αντίθεση με ό,τι πλασάρεται. Αντίθετα μπορεί να βρεθεί εγκλωβισμένο σε αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Χρειάζεται κοινή δράση των τμημάτων της νεολαίας με το εργατικό κίνημα και τη Λαϊκή Συμμαχία, γιατί τα προβλήματά της, οι διεκδικήσεις, τα μέτωπα πάλης που την αφορούν, είναι άμεσα ενταγμένα στο δρόμο πάλης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.
  • Η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας εξαρτάται και από το επίπεδο οργάνωσης και συνείδησης, από την αγωνιστική διαπαιδαγώγηση της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης, των παιδιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Το μέλλον της νεολαίας για μια καλύτερη ζωή, για την ικανοποίηση των αναγκών της, συνδέεται άμεσα με την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την οικοδόμηση της νέας, της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

ΣΕΛ.  10   -   11

39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μήνυμα ελπίδας και αγωνιστικής προοπτικής

Εκλεισε, χτες το βράδυ, τις τριήμερες εκδηλώσεις του το Φεστιβάλ. Η τεράστια συμμετοχή λαού και νεολαίας, ο παλμός και η δυναμική που εξέπεμπε, οι συζητήσεις σε πολλά επίκαιρα ζητήματα, το δέσιμο της Τέχνης με το Κίνημα, ταξίδεψαν χιλιάδες μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σε ένα ταξίδι ελπίδας, αισιοδοξίας, αγωνιστικής προοπτικής.


ΣΕΛ.  12   -   13


Για τη «Διεθνή Κομμουνιστική Επιθεώρηση»

ΣΕΛ.  5
«Το χαμένο δαχτυλίδι της κεντροαριστεράς... »

ΣΕΛ.  16  -  17
Με αφορμή την περίπτωση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ

ΣΕΛ.  6
Εργα και ημέρες του εργοδοτικού συνδικαλισμού

ΣΕΛ.  8
ΗΠΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Στη φάκα των «Βιάγκρα εργασίας»

ΣΕΛ.  18
ΣΥΡΙΖΑ
Διαβεβαιώσεις στους αστούς

ΣΕΛ.  21
Ο λαός οργανωμένος μπορεί να τσακίσει τη Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν είναι «αντισυστημική», αλλά είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος. Τρέφεται από αυτό και την αξιοποιεί πολύπλευρα για να επιτεθεί στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, να το τρομοκρατήσει, να το καταστείλει.


ΣΕΛ.  14  -  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ