Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10183

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ο εργατικός, ο λαϊκός μονόδρομος

Σε κλίμα ενθουσιασμού και λαϊκής ανάτασης η τελευταία μέρα του Φεστιβάλ. Κορυφαία στιγμή η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. Μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης με την ομιλία του Χοσέ Κάρλος Μαρσάν Αγκιλέρα. Χαιρετισμός από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη

  • Το ΚΚΕ αντιπροσωπεύει σε όλη τη διαδρομή του το ρεαλισμό της μαχητικής απειθαρχίας και ανυπακοής στα κελεύσματα της υποταγής και συμμόρφωσης, το ρεαλισμό της αντίστασης, της αντεπίθεσης, απέναντι στο δήθεν ρεαλισμό της συμμόρφωσης και του εκφοβισμού, της εξαγοράς και της ρουσφετολογίας. Ρεαλιστικό είναι αυτό που μπορεί να πετύχει ο λαός όταν ξέρει να χρησιμοποιεί τη δύναμή του, όταν ρισκάρει να αλλάζει τους συσχετισμούς, αντί να ρισκάρει να ζει κάτω από το βάρος αρνητικών συσχετισμών.
  • Στα αδιέξοδα απαντάμε με την πρόταση της κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, που παίρνει υπόψη το συσχετισμό δύναμης, τις διαφορές των συμμάχων στο ζήτημα του σοσιαλισμού. Με τις προτάσεις μας για όλα τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα, με την πάλη να επιβάλλουμε κάποιες λύσεις σήμερα. Αλλά ο καθημερινός αγώνας πρέπει να κατευθύνεται προς την ανατροπή και τη νίκη της λαϊκής εξουσίας, της λαϊκής οικονομίας. Αυτός είναι ο εργατικός, ο λαϊκός μονόδρομος.
  • Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του οπορτουνισμού, που προσπαθούν να κολακέψουν, να παραπλανήσουν το λαό με δήθεν αριστερές κυβερνήσεις, δίχως καμία διάθεση να πλήξουν την εξουσία των μονοπωλίων στην οικονομία. Η λογική του ενδιάμεσου σκαλοπατιού, η λογική ας κάνουμε ένα βήμα και μετά βλέπουμε, αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο κίνδυνο, να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Κάντε το πρώτο βήμα σήμερα, μαζί μας, σε κοινή δράση, χωρίς να σας ζητάει κανείς να παραιτηθείτε από τις ιδιαίτερες απόψεις σας. Αύριο θα είναι τα πράγματα καλύτερα.

ΣΕΛ.  9   -   17


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΚΕ ΣΤΗΝ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ»
Να ματαιώσουμε τα σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ

ΣΕΛ.  27
ΓΣΕΕ
Πρόταση πανεργατικής απεργίας από το ΠΑΜΕ

Αντικομμουνισμός και διαπιστευτήρια στα συμφέροντα του κεφαλαίου από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.


ΣΕΛ.  29
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «SIEMENS» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναγκαίος ο ταξικός προσανατολισμός του αγώνα

ΣΕΛ.  28
ΠΑΜΕ - ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο

ΣΕΛ.  30   -   31
ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
Δυο ακόμα νεκροί εργάτες

ΣΕΛ.  28

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ