Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10429

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Σχεδιασμένη δράση αντί σενάρια επί χάρτου

Πρέπει να υπάρχει σχεδιασμένη δράση και όχι σενάρια επί χάρτου. Οταν έχεις κάτι το καινούριο, μια ασθένεια, μια πανδημία, χρειάζονται οπωσδήποτε και τα έκτακτα μέτρα. Αλλά πρέπει τα έκτακτα μέτρα να εκδηλώνονται σε ένα οργανωμένο σύστημα δημόσιας υγείας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται όλος ο πληθυσμός.


ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΌ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΚΕΤΟ
Το κεφάλαιο τρέφεται με αίμα

Μία νεκρή εργάτρια, ένας σοβαρά τραυματισμένος και 25 στο νοσοκομείο με εγκαύματα, σε επιχείρηση - γκέτο στην Κοζάνη, αποτέλεσμα της πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των εργοδοτικών συνδικαλιστών. Απάντηση, ο ενιαίος ταξικός αγώνας των εργαζομένων. Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στα θύματα και στις οικογένειές τους. Ενας, επίσης, εργάτης νεκρός στην Κατερίνη.


ΣΕΛ.  19

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ για δημόσια Ασφάλιση - Υγεία - Πρόνοια
  • Πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων από τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, τις Ενώσεις ΕΒΕ, τους φορείς στις συνοικίες
  • Συγκέντρωση και πορεία, την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος

Να οργανωθεί με κάθε τρόπο η πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων, να αναλάβουν δράση τα σωματεία, οι επιτροπές αγώνα, οι φορείς στις συνοικίες, με στόχο τη συντονισμένη ανάπτυξη αγώνων ενάντια στη σκληρή επίθεση κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης, κεφαλαίου, με τις προωθούμενες ανατροπές σε Υγεία - Πρόνοια και Ασφάλιση, το τσάκισμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Αυτό εξέφρασαν οι εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, Ενώσεων των ΕΒΕ, της ΟΓΕ, των συνταξιούχων, των ΑμΕΑ, που συμμετείχαν στην πλατιά, ιδιαίτερα μαζική σύσκεψη, μετά το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Η κοινή δράση και ο συντονισμός θα εκφραστεί άμεσα, όπως αποφασίστηκε, με πρώτο αγωνιστικό κοινό βήμα τη διοργάνωση συγκέντρωσης και πορείας, την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος.


ΣΕΛ.  14  -  15

Icon

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ
Ξανάζησαν τον εφιάλτη των πυρκαγιών του 2007

Μέρες του 2007, θύμισαν οι πυρκαγιές, που ξέσπασαν στο Μανδράκι Εύβοιας και στο Κουνουπέλι Ηλείας και μέχρι αργά το βράδυ μαίνονταν ανεξέλεγκτες. Αποδεικνύουν ότι συνεχίζονται οι ανεπάρκειες στην πρόληψη των πυρκαγιών, στην ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, ενώ ζει και βασιλεύει η πολιτική εμπορευματοποίησης των δασών, που οπλίζει το χέρι των εμπρηστών.


ΣΕΛ.  13

Τιμωρήστε τους

«Αδρανής» η κυβέρνηση της ΝΔ, όταν, μόνο μετά τις ευρωεκλογές, έχει περάσει πλήθος αντεργατικών νομοσχεδίων όπως: εκ περιτροπής εργασία, οδηγία Μπολκεστάιν, κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο, σφαγή ΒΑΕ, επιτάχυνση εμπορευματοποίησης της υγείας, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στις γυναίκες στο δημόσιο, χαφιεδοκάμερες, τράπεζα DNA; Αυτό λέει το ΠΑΣΟΚ. Χτες, στη Βουλή, ο Χρ. Παπουτσής, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει προσβληθεί «από τον ιό της κυβερνητικής απραξίας» και «είτε διά της αδράνειας δημιουργεί προβλήματα στην ελληνική κοινωνία, είτε διά της ενεργούς δραστηριότητας και των πρωτοβουλιών, δημιουργεί στρεβλώσεις στη λειτουργία της αγοράς». Παραπλανά το λαό όπως πάντα το ΠΑΣΟΚ μιλώντας για κυβερνητική αδράνεια, ή λάθος κυβερνητική δράση που στρεβλώνει τη λειτουργία και τους νόμους της αγοράς. Αλλά αποκαλύπτει ταυτόχρονα ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι δραστήρια κυβέρνηση που θα πολιτεύεται υπέρ της αγοράς και της σωστής λειτουργίας της. Αρα μια πιο δραστήρια πράσινη ...ΝΔ υπέρ των επιχειρηματιών. Αρκετά. Ο λαός έχει δώσει και πληρώσει ακριβά. Γι' αυτό, τιμωρήστε και τους δυο. Αντισταθείτε, αγωνιστείτε αντιμονοπωλιακά, ενισχύστε αποφασιστικά το ΚΚΕ.



ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΑ
Δυνατή κυβέρνηση σημαίνει στιβαρή αντιλαϊκή πολιτική

ΣΕΛ.  6  -  7
ΚΚΕ ΓΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΝΔ
Μέτρα σε βάρος της λαϊκής οικογένειας

ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ