Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9808

33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει
  • Αρχισαν χτες οι εκδηλώσεις της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας στη Γεωπονική και κορυφώνονται αύριο, που στις 9.30 μ.μ. θα απευθύνει χαιρετισμό η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Παράλληλα, ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται αύριο το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αθήνα, στο θέατρο «Φοίνικα» Περιστερίου. Σήμερα μιλάει στο Μαθητικό Φεστιβάλ ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΣΕΛ.  13

Να γίνει Ο ΛΑΟΣ ΤΙΜΩΡΟΣ της πλουτοκρατίας

Η τιμωρία των δύο κομμάτων δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που είναι ο δεδηλωμένος βασικός πολιτικός αντίπαλος του δικομματισμού και της πλουτοκρατίας στην Ελλάδα

  • Αυτό που μπαίνει στο κέντρο της εκλογικής μάχης είναι ποιος δρόμος ανάπτυξης, ποιος δρόμος οργάνωσης της κοινωνίας συμφέρει το λαό και ποιος όχι. Πρέπει να τιμωρηθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στο πρόσωπο των δύο αυτών κομμάτων να τιμωρηθεί και η πλουτοκρατία, που με τη βοήθεια των κυβερνήσεων ενισχύει τα συμφέροντά της στην Ελλάδα και εξαπλώνεται στα Βαλκάνια, για να εδραιώσει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, αδιαφορώντας αν με το κλείσιμο των εργοστασίων πετιούνται οι εργαζόμενοι στους δρόμους.
  • Μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμός και ανανέωση, είναι τα προγράμματα φτώχειας που εξήγγειλε η κυβέρνηση, είναι τα επιδόματα που εξήγγειλε το ΠΑΣΟΚ και είναι προγράμματα που αναγνωρίζουν πως η φτώχεια θα διευρυνθεί και προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν με παροχές φτωχοκομείου. Και ακριβώς μέσω του κατώτατου μισθού, του λεγόμενου κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος, της λεγόμενης εθνικής σύνταξης στοχεύουν να ρίξουν προς τα κάτω το σύνολο των αμοιβών.
  • Το ΚΚΕ διαφέρει από τα υπόλοιπα κόμματα, όπως άλλωστε βεβαιώνουν και τα ίδια, και η διαφορά αυτή αφορά στο ποιος παράγει τον πλούτο και ποιος τον καρπώνεται. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι ο παραγωγός του πλούτου, πρέπει να είναι και ο φορέας της εξουσίας, δηλαδή η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

ΣΕΛ.  7   -   9

Πέτροβας Σπύρος

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Ευθύνες στις κυβερνήσεις του δικομματισμού για τη μάστιγα

Η κάνναβη αποτελεί προθάλαμο για τα «σκληρά» ναρκωτικά, ενώ οι νέοι αρχίζουν τη χρήση πριν και από τα 15 χρόνια! Η αδράνεια των κυβερνήσεων του δικομματισμού στη διαμόρφωση μιας πολιτικής για την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη, επιβεβαιώνει μελέτη του ΚΕΘΕΑ. Την ίδια στιγμή, το ΕΣΥΝ προχωρά τις προετοιμασίες για το 2ο Πανελλαδικό Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων στην Πάτρα. (Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από περσινές εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ).


ΣΕΛ.  15


ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Παζάρια μακριά από τους λαούς

Οι διαμάχες για τη μοιρασιά των ψήφων και τον έλεγχο του ευρωοικοδομήματος αποκρύβουν το γεγονός πως αποφάσεις που καθορίζουν πραγματικά τη ζωή των λαών περνούν εύκολα υπέρ του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  3
ΥΓΕΙΑ - ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
Σαράκι για εργαζόμενους και ασθενείς

Η καταγραφή των προβλημάτων από τη ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πληρώσουν για την πολιτική τους και στο χώρο της Υγείας.


ΣΕΛ.  21
ΚΟΥΒΑ
Απάντηση καταπέλτης στην ΕΕ

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ