Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Απρίλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10353

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «JUMBO»
Νέα εργοδοτική πρόκληση σε βάρος του απολυμένου

Την οικονομική και ποινική εξόντωση του εργαζομένου, που απέλυσε τον περασμένο Γενάρη γιατί πήρε μέρος στην πανελλαδική απεργία, επιδιώκει η εργοδοσία της επιχείρησης «JUMBO».


ΣΕΛ.  7
ΠΑΜΕ
Συνειδητό το έγκλημα σε βάρος του χρόνου εργασίας

Ανακοίνωση για την απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου να στερήσει από εργαζόμενο μισθολογικά δικαιώματα, κρίνοντας ότι ο χρόνος της βάρδιας του δεν ήταν συνολικά εργάσιμος.


ΣΕΛ.  6

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και όχι οι εργαζόμενοι

ΚΚΕ: Τα κρατικά ελλείμματα δεν τα δημιουργούν οι εργαζόμενοι, είναι αποτέλεσμα συνειδητής - ταξικής επιλογής. Συνυπεύθυνοι γι' αυτήν είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ

Σαφές μήνυμα για ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης έστειλε η κυβέρνηση, με αφορμή στοιχεία της Γιούροστατ για το ύψος του ελλείμματος και του χρέους της Ελλάδας το 2008, που τα δημιουργεί η πολιτική των φοροαπαλλαγών, των κινήτρων για την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, οι νέες προκλητικές επιχορηγήσεις τους, στο όνομα της κρίσης. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι για κανέναν απολύτως λόγο δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν ξανά, στο όνομα του περιορισμού των ελλειμμάτων. Με την πάλη και με την ψήφο τους πρέπει να καταδικάσουν την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Να απορρίψουν τα νέα χειρότερα μέτρα, που θα πάρει είτε ο ένας είτε ο άλλος είναι στην κυβέρνηση σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, που είναι προαποφασισμένα και ενιαία προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Ούτε ένα ευρώ για τη στήριξη του κεφαλαίου. Με ισχυρό ΚΚΕ, με λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία και αντεπίθεση μπορούμε και να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.


ΣΕΛ.  13

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Εμπορευματοποιούνται όλες οι δημόσιες παραλίες

Την παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο όλων των παραλιών της χώρας, αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ, βασισμένη σε νόμο του ΠΑΣΟΚ. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση προχωρά στην εμπορευματοποίηση δημόσιων χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών που έχουν απομείνει ελεύθεροι. Παραχωρεί το δικαίωμα στους δήμους και μέσω αυτών σε επιχειρήσεις και εταιρείες να αξιοποιήσουν εμπορικά τους παραπάνω δημόσιους και κοινόχρηστους αυτούς χώρους με χαράτσια που θα επιβάλλουν στο λαό. (Φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση στις παραλίες)


ΣΕΛ.  19

Αθλιότητες

Ετσι είναι ο αντικομμουνισμός. Χυδαίος και ασύδοτος, πετάει ένα ψέμα και πιστεύοντας πως έχει διαμορφώσει πραγματικότητα πάνω στο ψέμα του το επαναλαμβάνει σαν δεδομένο. Αυτό έκανε για άλλη μια φορά χτες, σε μια από τις τόσες πολλές τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο Γ. Καρατζαφέρης στο ΑΛΤΕΡ.Επιχείρησε να ανακατέψει ξανά το ΚΚΕ με το τόσες πολλές φορές ξαναζεσταμένο ψέμα της υπόθεσης «Γερμανός». Αυτό, με δεδομένο πως, όταν είχαν πέσει θεοί και δαίμονες (από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ.) να βρουν την παραμικρή σκιά στη στάση του ΚΚΕ, δε στάθηκε ποτέ δυνατό να επιβεβαιώσουν ούτε λέξη από τη συκοφαντία. Ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ., με πλήρη συνείδηση, επέλεξε να προβοκάρει ψευδόμενος. Μπορεί να έχει επιλέξει την ασυδοσία στον πολιτικό του λόγο και να αποθρασύνεται από τα πολλά χάδια των ΜΜΕ, όμως είναι ολοφάνερο πως καταφεύγει στις συκοφαντίες, εκπληρώνοντας καλά την αποστολή του και τον άθλιο πολιτικό του ρόλο.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»
Αντίσταση στην εργοδοτική ασυδοσία και την κρατική καταστολή

ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ