Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Μάρτη 2012 - αριθ. φύλλου: 11218

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Με ισχυροποίηση του ΚΚΕ, αυτή η εκλογική μάχη πρέπει να γίνει σταθμός

ΣΕΛ.  8  -  9
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Νόμιμη» ληστεία και σε Πανεπιστήμια - ΤΕΙ με το «κούρεμα»

ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΜΠΟΔΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ συγκέντρωσης μεταναστών

Associated Press

Η απόφαση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη ή ανοχή των κομμάτων και περιφερειαρχών του κεφαλαίου, σύμφωνα με τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να δημιουργήσει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε 10 περιφέρειες της χώρας, αρχίζοντας από τη Νεάπολη Κοζάνης, πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση του λαού. Αποτελεί πλευρά της γενικότερης ανελέητης επίθεσης στα δικαιώματα ντόπιων και ξένων εργαζομένων και δεν στοχεύει στην ανακούφιση από τα εκρηκτικά προβλήματά τους. Οσοι προσκυνούν το θεό του καπιταλιστικού κέρδους, δεν θέλουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα, την πορνεία, τα ναρκωτικά και το κλείσιμο των μικρομάγαζων. Τις περιοχές που θα «καθαρίσουν» από τους μετανάστες, θα τις παραδώσουν για εκμετάλλευση στο μεγάλο κεφάλαιο.


ΣΕΛ.  13

ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Να μην περάσει η τρομοκρατία

Η συγκυβέρνηση επιχειρεί με την καταστολή να αντιμετωπίσει τη λαϊκή πάλη και διαμαρτυρία κατά της όλο και πιο άγριας ληστείας των διοδίων. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει άφοβα να κλιμακώσει την πάλη του για να μην περάσει η τρομοκρατία, για να καταργηθούν όλα τα διόδια.


ΣΕΛ.  24

Κάλπικο δίλημμα

Η αστική προπαγάνδα, τα επιτελεία των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ο ΣΕΒ λένε ότι κριτήριο της ψήφου είναι να κυβερνηθεί η χώρα αποτελεσματικά. Οταν λένε να κυβερνηθεί η χώρα εννοούν: Να υλοποιηθούν το αντιλαϊκό μνημόνιο, οι αντεργατικοί εφαρμοστικοί του νόμοι, η δανειακή σύμβαση, αυτά όλα πάνε πακέτο, όπως και όλες οι αντιδραστικές συνθήκες που ψηφίστηκαν στη Βουλή. Εννοούν, επίσης, να έχουν λυμένα τα χέρια για τα νέα ακόμη πιο άγρια μέτρα που έρχονται στη συνέχεια, αρχής γενομένης τον Ιούνη, όπως ήδη έχουν εξαγγείλει. Διαφορετικά, λένε, έρχεται το χάος. Αλλά για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, χάος είναι οι μισθοί 300 και 400 ευρώ, οι συντάξεις των 200 και 300 ευρώ, το 70% «κούρεμα» στα αποθεματικά των νοσοκομείων, των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, του ΟΕΚ, των ασφαλιστικών ταμείων, τα χαράτσια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η ασιτία παιδιών, το κόψιμο των επιδομάτων Πρόνοιας, η αδυναμία να υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους κ.λπ. Είναι κάλπικο, εκβιαστικό και τρομοκρατικό για το λαό αυτό το δίλημμα. Θέλουν κυβέρνηση να συνεχίζει να σφάζει το λαό και μιλούν για ακυβερνησία, αν ο λαός με την ψήφο του την κάνει ανήμπορη να τον σφάζει. Γι' αυτό τώρα συντρίψτε τα αστικά κόμματα, ενισχύστε αποφασιστικά το ΚΚΕ, για ανίσχυρη κυβέρνηση και ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα.



ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Στην υπηρεσία του υπερκέρδους

ΣΕΛ.  20
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων

ΣΕΛ.  24
ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Προεκλογικός ελιγμός με τα τεκμήρια

ΣΕΛ.  21
ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ «ΕΡΜΗΣ»
Ενα βήμα πριν το λουκέτο

ΣΕΛ.  15
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Δώρο» στους σχολάρχες για απολύσεις

ΣΕΛ.  15
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Σταθερά στο πόστο τους οι απεργοί

ΣΕΛ.  17
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Νέο «τσουνάμι» μέτρων μετά τις εκλογές

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Σωτηρία με απόρριψη του «ευρωμονόδρομου»

Η Μέρκελ, μαζί με τον ΣΕΒ, τα κόμματα του συστήματος ενισχύει τον αποπροσανατολιστικό και ωμό εκβιασμό στο λαό: Ευρώ και ΕΕ ή καταστροφή, κρύβοντας ότι το μέλλον της Ευρωζώνης, που βυθίζεται στην κρίση και στις αντιθέσεις της ΕΕ, είναι δυσοίωνο. Για να σωθεί ο λαός από την καταστροφή που τον οδηγούν, πρέπει να απορρίψει τους εκβιασμούς και συνολικά τον «ευρωμονόδρομό» τους.


ΣΕΛ.  11
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Δουλεύουν με μεροκάματο 18 ευρώ

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ