Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10608

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ στις απεργιακές διαδηλώσεις

*

  • Δεκάδες χιλιάδες απεργοί, εργάτες, υπάλληλοι, μετανάστες, γυναίκες, συνταξιούχοι, νέοι, εναντιώθηκαν στην πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., βροντοφωνάζοντας «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».
  • Μαχητική δυναμική απάντηση δόθηκε και στους συμμάχους του κεφαλαίου, ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Η εργατική τάξη ολοένα και πιο μαζικά συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.
  • Στις απεργιακές διαδηλώσεις με το ΠΑΜΕ, όλοι όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ, της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, της ΟΓΕ.

ΣΕΛ.  8   -   14

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Ανακοίνωση ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση

ΣΕΛ.  3

Καμιά επανάπαυση

Το ΚΚΕ, ο «Ριζοσπάστης» είπαν πως λένε ψέματα, κυβέρνηση, ΝΔ, αστικά επιτελεία, ΜΜΕ ότι η καθολική επίθεση στην εργατική τάξη, στο λαό, με τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις που ξεθεμελιώνουν τη ζωή τους, έχουν σχέση με την κάλυψη των ελλειμμάτων. Στόχο έχουν να κάνουν ακόμα πιο φτηνούς τους εργάτες, για να κερδοφορεί το κεφάλαιο. Χτες, η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, με τους τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μίλησαν για απαρέγκλιτη εφαρμογή των σαρωτικών ανατροπών στο Ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις (συνεχής επέκταση ελαστικοποίησης), για χτύπημα του λαϊκού εισοδήματος με νέες περικοπές μισθών, επιδομάτων σε δημόσιο τομέα (προάγγελος ανάλογων περικοπών και στον ιδιωτικό), για αύξηση ΦΠΑ, έμμεσων φόρων, διαβεβαιώνοντας ότι τα μέτρα είναι μόνιμου χαρακτήρα. Μας επιβεβαίωσαν «πριν αλέκτορα φωνήσαι». Μονόδρομος η πανεργατική, παλλαϊκή αντεπίθεση.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ομολογεί αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

ΣΕΛ.  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Στα παζάρια του κεφαλαίου εντός και εκτός ΕΕ

ΣΕΛ.  16
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οργάνωση ενάντια στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  23
«ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ»
Κατακερματίζουν την εκπαίδευση

ΣΕΛ.  29

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ