Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εκλέχτηκε Πρόεδρος ο Δημήτρης Χριστόφιας

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, είναι ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ποσοστό 53,36%. Μια σημαντική επιτυχία, αποτέλεσμα των πολύχρονων αγώνων για το λαό της Κύπρου. Σε συγχαρητήριο μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται πως το Κόμμα θα βρίσκεται πάντα αταλάντευτα αλληλέγγυο στους αγώνες για να αντιμετωπίσει με επιτυχία ο κυπριακός λαός τις μεθοδεύσεις του ιμπεριαλισμού και να δικαιωθεί ο πόθος του για την επανένωση της πατρίδας του.


ΣΕΛ.  14  -  15

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΡΑΣΗΣ κατά της αλλαγής συνόρων και του πολέμου

Καθηγητές Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και άλλων μαζικών και κοινωνικών φορέων, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετείχαν στη συζήτηση για την αντιμετώπιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια

Πλούσια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις επικίνδυνες εξελίξεις που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και επεμβάσεις στα Βαλκάνια αναπτύχθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε χτες η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Κοινή ήταν η διαπίστωση για την αναγκαιότητα ανάδειξης της πολιτικής ουσίας του θέματος και της πολύμορφης ενημέρωσης και πρόσκλησης σε δράση του ελληνικού λαού, σε κοινές δράσεις με τους λαούς και τα κινήματα των Βαλκανίων, με στόχο αυτό να διαπεράσει όλους τους αγωνιστικούς φορείς, να γίνει υπόθεση καθημερινής συζήτησης στους χώρους δουλειάς και κατοικίας. Για να αναπτυχθεί ένα δυναμικό κίνημα κατά του πολέμου, κατά της αλλαγής συνόρων. Για να δοθεί δύναμη στις οργανώσεις του λαϊκού κινήματος, να πάρει η κάθε μια θέση δράσης και να συντονιστούν όσο γίνεται περισσότερες μεταξύ τους, κατά κλάδο, κατά περιοχή, κατά πόλη. Και να αναπτυχθεί τέτοια αντίδραση, που θα φέρει στην πορεία ένα πλατύ αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο πάλης.


ΣΕΛ.  7   -   10

Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση για τα Βαλκάνια

Συγκέντρωση στην Αθήνα και πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την πρεσβεία των ΗΠΑ ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια διοργάνωσαν το Σάββατο οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Λεκανοπέδιο Αττικής. «Παλέψαμε και παλεύουμε εναντίον του πολέμου των ιμπεριαλιστών για τη διανομή των αγορών, για την αλλαγή των συνόρων και των κινδύνων που περνάνε τα Βαλκάνια», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη συγκέντρωση, ενώ ο Γιάννης Πρωτούλης είπε: «Αναλαμβάνουμε δράση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών και διοργανώνουμε Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης στα Βαλκάνια με σύνθημα: Ειρηνικά Βαλκάνια είναι αυτά χωρίς ΝΑΤΟ, βάσεις και ιμπεριαλισμό».


ΣΕΛ.  12   -   13


ΚΟΥΒΑ
Ομόφωνα εκλέχτηκε ο Ραούλ Κάστρο

Οι 614 πρόσφατα εκλεγμένοι βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας της Κούβας ψήφισαν ομόφωνα τον Ραούλ Κάστρο ως Πρόεδρο του Συμβουλίου του Κράτους για τα επόμενα πέντε χρόνια.


ΣΕΛ.  25
ΠΑΜΕ
Στη μάχη της απεργίας οι ταξικές δυνάμεις

Στην πρώτη γραμμή, για να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση και στα αντιασφαλιστικά της σχέδια με νέα απεργιακή κινητοποίηση, έχουν μπει οι ταξικές δυνάμεις.


ΣΕΛ.  16  -  17
65 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Με πολλές εκδηλώσεις τίμησαν, το Σαββατοκύριακο, την 65η επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ οι αντιστασιακές οργανώσεις.


ΣΕΛ.  21
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Εγκλημα η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των αεροδρομίων εξέφρασε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος σε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ