Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10009

Σήμερα στις 12.00 ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Θα χαιρετίσουν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης

  • Τη συγκέντρωση διοργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Λεκανοπέδιο Αττικής ενώ θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την πρεσβεία των ΗΠΑ. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η ΠΕΑΕΑ. Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις και πικετοφορίες σ' όλη τη χώρα.
  • Τη Δευτέρα 25 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Stanley», η εκδήλωση - συζήτηση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα Βαλκάνια, με συμμετοχή κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων της χώρας.
  • Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και να καταδικάσουν μαζικά την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δίνει τόσα χρόνια γην και ύδωρ στους δυνάστες των λαών.
  • Στις 1 και 2 Μάρτη, η Βαλκανική Συνάντηση Επιτροπών Ειρήνης και Αντιπολεμικών Επιτροπών που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη με τη στήριξη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Βαλκάνια χωρίς ΝΑΤΟ, ξένες βάσεις και στρατεύματα».

ΣΕΛ.  3

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
Στα όρια της επικινδυνότητας η λειτουργία τους

Τεράστιους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των χειρουργούμενων ασθενών, αλλά και των εργαζομένων στα χειρουργεία και τα αναισθησιολογικά τμήματα της χώρας εγκυμονούν οι δραματικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό και σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, με ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Οι κυβερνήσεις αρνούνται να εφαρμόσουν ακόμα και τις ελάχιστες προδιαγραφές για την ασφαλή χορήγηση αναισθησίας, ενώ η κατάσταση είναι εκρηκτική στις ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας όπου δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.


ΣΕΛ.  20  -  21


ΠΑΜΕ
Σε απεργιακή εγρήγορση

Καθώς πλησιάζει η κατάθεση του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, ολοκληρώνεται ο κύκλος των αποφάσεων για απεργία από τις ταξικές Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα.


ΣΕΛ.  19
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ενας νεκρός και 6 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου

Ενας νεκρός και 6 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τον εκτροχιασμό συρμού των ΗΣΑΠ, στο χώρο του συνεργείου συντήρησης στον Πειραιά.


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ