Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11146

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Προσχεδιασμένη επέλαση με νέα μνημόνια χρεοκοπίας του λαού

ΣΕΛ.  6   -   7

ΝΑΤΟΪΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑ από την Ανατολική Μεσόγειο ως τον Περσικό

Αμεση και αναβαθμισμένη η εμπλοκή της Ελλάδας

Πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ με αναβαθμισμένη την εμπλοκή της Ελλάδας, οι δε καπιταλιστές να πλουτίζουν απ' αυτή τη δράση. Αυτό προκύπτει από έγγραφο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς τα μέλη της, με θέμα «Ανάπτυξη δυνάμεων ΝΑΤΟ - Διαθεσιμότητα εμπορικών πλοίων». Πρόκειται για «Ερευνα διαθεσιμότητας εμπορικών πλοίων για επιχειρησιακές ανάγκες» την οποία διεξάγει το ΥΕΘΑ/ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ (Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών) που εδρεύει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Μελετάται η ανάπτυξη δια θαλάσσης της Δύναμης Επέμβασης του NATO εντός του 2012. Θα διοργανωθεί από το Συμμαχικό Στρατηγείο του NATO στη Θεσσαλονίκη. Οι επιχειρήσεις εστιάζονται στην ευρύτερη περιοχή Μέσης Ανατολής, Αραβικής Θάλασσας και Περσικού Κόλπου. Τα εμπορικά πλοία θα αναλάβουν τη μεταφορά πολεμικών εφοδίων.

MotionTeam


ΣΕΛ.  3

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Χριστούγεννα στην περιφρούρηση - προετοιμασία για την παναττική απεργία

Αποφασισμένοι να κάνουν και Πρωτοχρονιά στο εργοστάσιο δηλώνουν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Για την προετοιμασία παναττικής απεργίας, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη, σήμερα Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.


ΣΕΛ.  11

Να πάθουν πανωλεθρία

Η συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα ετοιμάζουν νέα έφοδο στο Εργασιακό, στους μισθούς, στο Ασφαλιστικό και τις συντάξεις. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει τώρα να απορρίψουν τους εκβιασμούς και τα ιδεολογήματά τους, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης. Να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Εκλογές τώρα. Βεβαίως οι εκλογές δεν πρόκειται να λύσουν όλα τα προβλήματα του λαού. Μπορούν, όμως, να φέρουν ένα σημαντικό ποιοτικό στοιχείο. Και αυτό είναι να πάθουν πανωλεθρία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ο λαός να μην εγκλωβιστεί σε διαχειριστικές αυταπάτες και παραλλαγές της αστικής πολιτικής. Επομένως, να καταφέρει ο λαός ένα ισχυρό πλήγμα στα κόμματα της πλουτοκρατίας και του «ευρωμονόδρομου». Αλλά αυτό που θα τραντάξει, θα τρομάξει τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τα κόμματά τους, την ΕΕ, δηλαδή τον αντίπαλο της εργατικής τάξης, του λαού και θα δημιουργήσει ένα αντίβαρο ενάντιά τους, είναι το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ, η αποφασιστική ενίσχυσή του. Αυτό θα σημαίνει ότι το λαϊκό κίνημα έχει δώσει ένα πρώτο χαστούκι στο σύστημα και στην ΕΕ. Είναι δυνατό και ρεαλιστικό να γίνει.



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Ανταγωνισμοί και αδιέξοδα

ΣΕΛ.  6
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Εντολή προφυλάκισης του ηγούμενου

ΣΕΛ.  8
ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
Γιορτές στο πόστο του αγώνα

ΣΕΛ.  10
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Αγριο χαράτσωμα στην αγροτιά

ΣΕΛ.  19
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Μέχρι και 40% μειώθηκε ο τζίρος

ΣΕΛ.  18
ΚΚΕ
Πρωτοχρονιάτικη γιορτή 3 - 4 Γενάρη

ΣΕΛ.  17
ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ
Φιέστα κοροϊδίας στην Ξάνθη

ΣΕΛ.  19
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΛΜΑΖ ΓΙΑ ΦΩΤΙΕΣ
Επιβεβαιώνεται η δράση μυστικών υπηρεσιών

Οι αποκαλύψεις Γιλμάζ επιβεβαιώνουν ότι η δράση μυστικών υπηρεσιών ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη είναι μια συνηθισμένη πρακτική που οι κυβερνήσεις κρύβουν απ' τους λαούς. Ας μην παριστάνουν τους έκπληκτους τα κόμματα του συστήματος που κατηγορούν το ΚΚΕ για συνωμοσιολογία όταν καταγγέλλει τη δράση υπηρεσιών των ιμπεριαλιστικών κέντρων πίσω από διάφορα γεγονότα.


ΣΕΛ.  9
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
Απειλούν με παύση προμηθειών

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ