Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10854

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» - ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Παρέμβαση για τους χαφιέδες και προβοκάτορες στις πορείες

Παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τα τελευταία κρούσματα στις απεργιακές συγκεντρώσεις, για να καταγγείλουν την κλιμακούμενη αστυνομοκρατία και καταστολή.


ΣΕΛ.  3
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Καλπάζουν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης

Εκτός από τη μάστιγα της ανεργίας ραγδαία αύξηση της μερικής και εκ περιτροπής εργασίας στις νέες συμβάσεις δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΠΕ.


ΣΕΛ.  9

Παραδίδουν στο κεφάλαιο τη διαχείριση των σκουπιδιών

ΚΚΕ: Το πρόβλημα των απορριμμάτων μπορεί ολοκληρωμένα να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από ένα Εθνικό Σχέδιο ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων, που θα εκπονείται από Ενιαίο Κρατικό Φορέα με βάθρο το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των αποβλήτων με κεντρικούς δημόσιους πόρους

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής ετοιμάζεται να υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής, όπου η διαχείριση των απορριμμάτων παραδίδεται πλήρως στους ιδιώτες. Δίνεται ζωτικός χώρος στα συσσωρευμένα κεφάλαια των επιχειρηματικών ομίλων για χρυσοφόρες επενδύσεις. Η εξέλιξη είναι συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αλλά και των αιρετών ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που συναποφάσιζαν προς αυτήν την αντιλαϊκή κατεύθυνση στα αρμόδια όργανα της Τοπικής Διοίκησης. Ο λαός να μην αποδεχτεί αυτήν την πολιτική, να παλέψει για την ανατροπή της. Μονόδρομος είναι η διαχείριση των αποβλήτων, με κεντρικούς δημόσιους πόρους και προτεραιότητες: Την πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων, την προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, την ορθολογική μεταφορά μέσω σταθμών μεταφόρτωσης, την πλήρη αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών, την επιλογή κατάλληλου μείγματος σύγχρονων μεθόδων επεξεργασίας, την κατάλληλη χωροθέτηση των σχετικών υποδομών, όλα αυτά με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες. Η ανέγερση των απαραίτητων εγκαταστάσεων να γίνεται από Ενιαίο Κρατικό Φορέα κατασκευών για τα αναγκαία δημόσια έργα υποδομής.


ΣΕΛ.  6  -  7

MotionTeam

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξεκινά αύριο το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ για παιδιά

Πυρετωδώς προετοιμάζεται, με συλλογικό τρόπο, το διήμερο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά που θα φιλοξενηθεί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό από αύριο Τετάρτη μέχρι και την Πέμπτη 30 Δεκέμβρη (φωτ. από τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη).


ΣΕΛ.  24

Παγίδες

Η επίθεση (μείωση μισθών, τσάκισμα ασφαλιστικών δικαιωμάτων) στην εργατική τάξη και το λαό από κυβέρνηση, τρόικα, κεφάλαιο απαιτεί την ολοένα και μεγαλύτερη ένταση των ταξικών αγώνων των εργατών, τη συγκρότηση της συμμαχίας τους με τ' άλλα φτωχά, λαϊκά στρώματα στην πάλη για την ικανοποίηση των αναγκών των οικογενειών τους σε αντιμονοπωλιακή ρότα. Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν αρκούν οι απεργιακοί αγώνες για να εξασφαλίσουν το δίκιο του. Οσο δυναμικοί και αν είναι, στην καλύτερη περίπτωση, μπορούν να βάλουν μερικά εμπόδια στα χειρότερα, αλλά αυτό δεν αρκεί. Αλλωστε, φιλολαϊκή διέξοδος στην κρίση στα πλαίσια του συστήματος δεν υπάρχει. Σήμερα δεν μπορεί να επιλυθούν τα λαϊκά προβλήματα δίχως την επίλυση του προβλήματος της εξουσίας. Η οριστική λύση των προβλημάτων απαιτεί ρήξη με την πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων. Επομένως, απαιτείται κίνημα που παλεύει, αναπτύσσεται, έχει τη συνέπεια και να φτάσει την πάλη ως το επίπεδο της εξουσίας. Ολα τα υπόλοιπα περί μορφών διαχείρισης, όπως πολιτική για αύξηση της ζήτησης, προκειμένου να μη βαθύνει η ύφεση, που εκφράζουν αστικά επιτελεία, ή για απαίτηση από την κυβέρνηση να μην πληρώσει το χρέος, που προβάλλουν διαφόρων αποχρώσεων οπορτουνιστές, ή για την ουτοπία της διακυβέρνησης στην καπιταλιστική ΕΕ της ανισομετρίας, αποτελούν παγίδες εγκλωβισμού του λαού στην πολιτική που μεγαλώνει τα βάσανά του.



ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Νέος χορός ανατιμήσεων

ΣΕΛ.  22
ΔΕΗ ΑΕ
Αυξήσεις - φωτιά και στο ρεύμα

ΣΕΛ.  20
ΚΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανάπτυξη της ναυτιλίας προς όφελος του λαού

ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υποσχέσεις και εμπαιγμός για τα ΑμΕΑ

ΣΕΛ.  12
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μετατρέπουν το σιδηρόδρομο σε είδος πολυτελείας

Οι τεράστιες αυξήσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση στα εισιτήρια του ΟΣΕ μετατρέπουν και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες σε είδος πολυτελείας για τα λαϊκά στρώματα. Αυτές οι αυξήσεις φωτιά σε συνδυασμό με την κατάργηση δρομολογίων είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου και στην εκποίηση της περιουσίας του. Η λαϊκή ανάγκη για γρήγορες, φθηνές, συχνές και ασφαλείς μεταφορές μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ