Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10852

ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παρέμβαση για τη δράση «κουκουλοφόρων» και αστυνομικών

Παρέμβαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Φαρμάκου, Λογιστών, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργών, Τύπου - Χάρτου μαζί με τη «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», για το θέμα της δράσης των «κουκουλοφόρων» υπό τις εντολές των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  3

Προϋπολογισμός εργαλείο αντιλαϊκής εξόδου από την κρίση

Αλέκα Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι πρέπει να ετοιμάζονται για τον πραγματικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει, αλλά πρέπει να είναι συνειδητός, σχεδιασμένος, οργανωμένος και να έχει έκβαση την ανατροπή της εξουσίας

Οποιο μείγμα πολιτικής και να εφαρμοστεί, ούτε το χρέος θα αντιμετωπιστεί, ούτε τα ελλείμματα, ούτε ανταγωνιστική θα γίνει η Ελλάδα, ούτε θα αποφύγει είτε την ελεγχόμενη, είτε την άναρχη χρεοκοπία. Ηδη είναι σε πορεία χρεοκοπίας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ετοιμάζονται για τον πραγματικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει, αλλά πρέπει να είναι συνειδητός, σχεδιασμένος, οργανωμένος και να έχει έκβαση την ανατροπή της εξουσίας. Χωρίς παραίτηση από τον καθημερινό αγώνα, την προσπάθεια να απαλυνθεί ο πόνος των εργαζομένων, την προσπάθεια να υπάρχουν κατακτήσεις, τοπικές, περιφερειακές, κλαδικές, κλπ., θεωρούμε ότι αντικειμενικά σήμερα το ζήτημα της πάλης για την ανατροπή της εξουσίας πρέπει να μπει σε ημερήσια διάταξη για να δημιουργηθούν και υποκειμενικά οι προϋποθέσεις.


ΣΕΛ.  10  -  12

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Βήμα συνέχισης του ταξικού αγώνα

Βήμα αντίθεσης στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, αλλά και προετοιμασίας για την αποτελεσματικότερη κλιμάκωση της ταξικής πάλης, ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, χτες το μεσημέρι στην Ομόνοια, και η πορεία που ακολούθησε, στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


ΣΕΛ.  9

Στην κόλαση

«Αυτή τη στιγμή ο κόσμος βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τα δραστικά μέτρα μας είναι ακόμη πολύ πρόσφατα και ο κόσμος αισθάνεται το βάρος», είπε ο πρωθυπουργός στο περιοδικό «Newsweek». Η κυβέρνηση είναι κάτι παραπάνω από αδίστακτη. Η πολιτική της οδηγεί στον Προκρούστη λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, στέλνοντας στην κόλαση τους ανθρώπους του μόχθου. Και ταυτόχρονα τους χλευάζει ότι ακόμη δεν κατάλαβαν τα μέτρα, γι' αυτό αισθάνονται το βάρος. Τους λέει δηλαδή ότι τους σφάζει και όσο τους σφάζει πονάνε. Οταν τελειώσει το σφάξιμο δε θα πονάνε, αφού θα είναι σφαγμένοι. Τώρα οι εργάτες, οι μικροπαραγωγοί της πόλης και του χωριού να στείλουν στην κόλαση κυβέρνηση, καπιταλιστικό κράτος και κεφάλαιο, τα παράσιτα που απομυζούν τον ιδρώτα της δουλειάς τους, πριν τους βάλουν ολοκληρωτικά την ταφόπλακα εξαθλίωσης της ζωής τους. Εχουν τη δύναμη και το δίκιο με το μέρος τους. Διεκδικώντας ικανοποίηση των αναγκών τους, μπορούν να τους ανατρέψουν, παίρνοντας τη ζωή τους στα χέρια τους. Στη δική τους κοινωνία, χωρίς αφεντικά.



ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Πετά στο δρόμο κατάκοιτους γέροντες

ΣΕΛ.  14
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Εμπορευματοποίηση όλη την ημέρα

ΣΕΛ.  8
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να δοθούν επαρκή κονδύλια στους δήμους

ΣΕΛ.  6
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στο πλευρό των εργαζομένων στις συγκοινωνίες

ΣΕΛ.  9
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σφαγιασμός των μισθών παντού

Σε άγριες περικοπές των μισθών στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα προχωρά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου, αλλά και της προώθησης της στρατηγικής επιλογής της άρχουσας τάξης για δραστικό περιορισμό των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με στόχο να ανακάμψουν τα καπιταλιστικά κέρδη και γενικότερα το «ελληνικό» κεφάλαιο να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό.


ΣΕΛ.  19
ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ για παιδιά

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ