Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10805

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παιδεία ξέφραγο αμπέλι των επιχειρήσεων

Το «Πανεπιστήμιο ΑΕ» που θα κοστίζει ακόμα περισσότερο στους φοιτητές των λαϊκών οικογενειών, με διοίκηση στους επιχειρηματίες, εξάγγειλε η υπουργός Παιδείας, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Πρυτάνεων.


ΣΕΛ.  19
ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Εντατικά στην αντιλαϊκή ρότα

Στην πεπατημένη της κυβερνητικής προπαγάνδας ο πρωθυπουργός επανέφερε τα εκβιαστικά προεκλογικά διλήμματα, ΠΑΣΟΚ ή χρεοκοπία για να ενισχύεται το κεφάλαιο. Στις εκλογές κάτω ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , ισχυρό ΚΚΕ, με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση».


ΣΕΛ.  8  -  9

ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων
  • ΚΚΕ: Η εργατική τάξη έχει χρέος να αποκρούσει τους εκβιασμούς, να μη σκύψει το κεφάλι. Εχει τη δύναμη, με οργάνωση και ταξική ενότητα να αντεπιτεθεί για τα σύγχρονα δικαιώματά της, για το δίκιο και την προοπτική της
  • ΠΑΜΕ:Η επίθεση αυτή αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης, είναι βήμα προς την πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, χτύπημα στην οργάνωση και στα δικαιώματα της εργατικής τάξης

Η υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων που καταργούν το βασικό μισθό και μεροκάματο, μειώνοντάς τον κάτω και απ'αυτή την Εθνική Συλλογική Σύμβαση παγώματος των μισθών, αποκαλύπτει πόσο μεγάλο ψέμα είναι ότι τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης είναι έκτακτα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έλλειμμα και το χρέος και ότι δεν πρόκειται να παρθούν άλλα μέτρα. Η κατάργηση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, η δραστική μείωση των μισθών, των συντάξεων, η ισοπέδωση των κατακτήσεων στο συνταξιοδοτικό και Ασφαλιστικό, υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών, μέσω της ακόμα μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούν κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων, αλλά και κατά των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, που δικαιολογούν τους αντιδραστικούς στόχους των βάρβαρων μέτρων της κυβέρνησης, της στρατηγικής του «ευρωμονόδρομου».


ΣΕΛ.  11

Eurokinissi

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Ακτές - λιμάνια λαϊκή περιουσία

«Ακτές - λιμάνια λαϊκή περιουσία, ελεύθερα για το λαό! Οχι φιλέτα για τα συμφέροντα των πολυεθνικών!». Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα στην εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την Κυριακή στη Ραφήνα.


ΣΕΛ.  13

Συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα Τρίτη 26 Οκτώβρη, στη 1 μ.μ., με θέμα: «Οι εκλογές της 7 Νοέμβρη και η τοποθέτηση του ΚΚΕ στη συνέντευξη του πρωθυπουργού». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ και από τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό «902». Επίσης, θα μεταδοθεί από το MEGA βιντεοσκοπημένη στις 3 μ.μ. και από το ALTER στις 5.45 μ.μ., ενώ αποσπάσματα της συνέντευξης θα μεταδώσει απευθείας ο ΑΝΤ1.


Η ΕΡΤ του πιο βρώμικου γκαιμπελισμού

Η ΕΡΤ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του αρμόδιου υπουργού Γερουλάνου αποδείχνεται περισσότερο αντικομμουνιστική, βρώμικη και από τον ΣΚΑΪ και από άλλα ιδιωτικά μέσα, χειρότερη και από το ραδιόφωνο της δεκαετίας του 1950, των Γεωργαλά και Παπακωνσταντίνου, πάντως ισάξια των κατασκευασμάτων του πληρωμένου αντικομμουνισμού, που σκαρώνουν στα υπόγεια της CIA, του BBC και των κάθε είδους άντρων της παραπληροφόρησης, της κατασκευής «γεγονότων» και άλλων κατορθωμάτων του γκαιμπελισμού.

Κυριακή βράδυ (προχθές) η ΕΤ1 παρουσίασε έργο, παραγωγής ΕΡΤ, όπως είπε, στο οποίο οι ατυχείς τηλεθεατές έμαθαν ότι:

  • Ο κομμουνισμός και ο φασισμός έχουν κοινή ιδεολογική βάση και αυτή είναι η δουλειά στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Ως αψευδή ... μάρτυρα γι' αυτό η ΕΤ1 επικαλέστηκε τον Τσώρτσιλ!
  • Η ρίζα των ... εγκλημάτων του «σταλινισμού» βρίσκεται στη θεωρία των Μαρξ και Ενγκελς.
  • Οι μαρξιστές επέκριναν τον Χίτλερ ότι διαστρέβλωσε το σοσιαλισμό. Ως απόδειξη γι' αυτό έφερναν το γεγονός ότι έριχνε στους φούρνους ανθρώπους με βάση φυλετικά κριτήρια και όχι ταξικά.
  • Από τα εκατομμύρια παιδιά, που κατά την ΕΤ1, ζητιάνευαν στη Σοβιετική Ενωση, ο Στάλιν είχε διατάξει να δολοφονούνται όσα συμπλήρωναν τα 12 χρόνια της ηλικίας τους.
  • Ο Στάλιν αρνήθηκε την αντιχιτλερική συμμαχία που ζητούσαν η Αγγλία και οι ΗΠΑ. Το φασισμό νίκησαν οι Τσώρτσιλ - Ρούσβελτ.
  • Η χιτλερική Γκεστάπο εκπαιδεύτηκε από τη Σοβιετική αστυνομία. Μέχρι και το ναζιστικό χαιρετισμό είχαν υιοθετήσει Σοβιετικοί αξιωματικοί.
  • Σε όλη τη Σοβιετική Ενωση τάφοι, παντού ομαδικοί τάφοι εκατομμυρίων αθώων, που η ΕΤ1 υπολόγισε σε 20 εκατομμύρια.

συνέχεια στις σελίδες 6-7



ΜΑΤ-ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Βάρβαρη πολιτική στην υπηρεσία των μεγαλοϊδιοκτητών

ΣΕΛ.  37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Χρήσιμα διδάγματα για το παρόν και το μέλλον

ΣΕΛ.  10
ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ
Κυβερνητικές ευθύνες για το χάος στα Πρωτοδικεία

ΣΕΛ.  14
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Χαράτσι από τα νοσοκομεία στο λαό

ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ