Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10803

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ανυπακοή στο «μνημόνιο της Παιδείας»
  • Η υπουργός Παιδείας θα κάνει ανακοινώσεις σήμερα στο Ρέθυμνο, για τις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
  • Σε παγκρήτια κινητοποίηση φοιτητών και σπουδαστών καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, στις 10 το πρωί, στο λιμάνι του Ρεθύμνου.
  • Χτες, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα από τα Προπύλαια: «Ανυπακοή στο "μνημόνιο της Παιδείας". Οργανωνόμαστε για την ανατροπή».

ΣΕΛ.  21

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟ στη «Λαϊκή Συσπείρωση» απαντάμε στο χλευασμό της κυβέρνησης
  • ΠΑΜΕ: Οι συνταξιούχοι δεν είναι επαίτες! Ενταση της πάλης με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δύναμη
  • ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Μεθαύριο Δευτέρα, αγωνιστικό ραντεβού, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Με απόλυτο χλευασμό απέναντι στους συνταξιούχους, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το επίδομα - κοροϊδία. Μπροστά στις εκλογές επιχειρεί την εξαγορά λαϊκών ψήφων. Εμφανίζουν, τάχα, ως παροχές «κοινωνικής αλληλεγγύης» κάποια απειροελάχιστα, ούτε στο 1% από αυτά που αρπάζουν από το λαό για να τα προσφέρουν πεσκέσι στις μερίδες της πλουτοκρατίας. Το συνολικό ποσό που λένε ότι θα διαθέσουν είναι όλα κι όλα 100 εκατ. ευρώ, ενώ τα νέα αντιλαϊκά πακέτα που έχουν έτοιμα για τον επόμενο χρόνο φτάνουν στα 7 δισ. ευρώ. Πάνω από 9,5 δισ. ευρώ φτάνει η αφαίρεση λαϊκού εισοδήματος για το 2010 και το 2011.


ΣΕΛ.  6

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΝΗΣΙΩΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Πλοία για το λαό και όχι για το κεφάλαιο το εφοπλιστικό

Ναυτεργάτες, σπουδαστές από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, ετεροδημότες από την Ικαρία και τους Φούρνους ένωσαν χτες τα αγωνιστικά τους πυρά, με μια δυναμική κινητοποίηση, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ, που για τα κέρδη των εφοπλιστών, σμπαραλιάζει ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ανατρέπει το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.


ΣΕΛ.  19

Προσφορά

Ο σ. Σπύρος Βασιλείου, από τη Λειβαδιά, πρόσφερε 2.000 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».


Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ...

Η Βάλια Πετούρη της ΝΕΤ συμπεριφέρεται ως Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ετσι, στην προχτεσινή εκπομπή παρουσίασης υποψήφιων δημάρχων, δε φτάνει που διέκοπτε συνεχώς τους καλεσμένους, τους ζητούσε και τα ρέστα γιατί δεν της άρεσαν οι απαντήσεις. Η αντέγκληση της κ. Πετούρη ότι δεν μου απαντάς σ' αυτό που σε ρωτάω δείχνει, το λιγότερο, ασέβεια σε καλεσμένο. Αλλά εκεί που ξεπέρασε τα όρια, ήταν οι ανταπαντήσεις της στους καλεσμένους ωσάν κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μεγαλείο αθλιότητας στη δημοσιογραφία, κ. Πετούρη...



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αλαλούμ με τις διαδικασίες των εκλογών

ΣΕΛ.  3
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΙΚΑΡΙΑ
Να ληφθούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης των καταστροφών

ΣΕΛ.  3
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Στην πορεία συνδιαχείρισης του Αιγαίου

ΣΕΛ.  9
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Προβοκατόρικα συνθήματα κατά ΚΚΕ και «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΣΕΛ.  16
ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Καλούν για ψήφο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

ΣΕΛ.  10
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εκανε αήθη επίθεση σε βουλευτή του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  8
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Αποκάλυψε τη χρόνια κοροϊδία και οικονομική αφαίμαξη

Την υποκριτική «σύναξη» των «υπερασπιστών» των συμβασιούχων, που για χρόνια τους εμπαίζουν πολιτικά και τους σέρνουν στα δικαστήρια να «βρουν το δίκιο τους», χάλασε χτες το απόγευμα ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Αποκαλύφθηκε και χτες ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις, εκτός από το ΚΚΕ, στέκονται απέναντι από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας.


ΣΕΛ.  13
ΚΝΕ
Μέρα τιμής στους αγωνιστές η 28η του Οκτώβρη

ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ