Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Γενάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11166

ΑΘΗΝΑ
Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα υποσιτισμού στα σχολεία

ΣΕΛ.  15
ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Θέλουν ατομικές συμβάσεις με το κατώτατο μεροκάματο για τους εργάτες της Ζώνης!

ΣΕΛ.  8

Τσακίζουν μισθούς καταργούν συμβάσεις συγκυβέρνηση - τρόικα - εργοδότες - ΓΣΕΕ
  • Υπόμνημα της τρόικας με όλα τα αντεργατικά μέτρα
  • ΚΚΕ: Οι κόκκινες γραμμές τους είναι μια απάτη! Κόκκινος συναγερμός στους τόπους δουλειάς, ενάντια στα κόμματα και τους συνδικαλιστές που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα των βιομηχάνων

Χτες, μια μέρα πριν από τη σημερινή συνάντηση των εργοδοτών και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, η κυβέρνηση διέρρευσε υπόμνημα της τρόικας, όπου συμπεριλαμβάνονται τα αντεργατικά μέτρα που θα περιέχονται στο νέο μνημόνιο. Επιβεβαιώνεται ότι κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία στοχεύουν ακόμα και διά νόμου στην κατάργηση όλων των Συλλογικών Συμβάσεων, στην οριστική κατάργηση 13ου-14ου μισθού, στη δραστική μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, στο «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες), στην απελευθέρωση των απολύσεων, στη γενίκευση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, στην ισοπέδωση εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων στις πρώην ΔΕΚΟ και τις κρατικές τράπεζες.


ΣΕΛ.  3

Eurokinissi

ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΣΥ
Κοινός αγώνας ενάντια στα χαράτσια

Συνέχεια στον αγώνα της δίνει σήμερα η φτωχομεσαία αγροτιά, προχωρώντας μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ σε κοινές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΔΕΗ μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.


ΣΕΛ.  18

Να μην περάσει το νομοσχέδιο της ναρκω-κουλτούρας

Τώρα ξεσηκωμός

Ετοιμάζονται να ρίξουν τη χαριστική βολή σε ό,τι έχει ακόμη απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα. Τρόικα, κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ., ΣΕΒ, αστικά κόμματα, εργοδοτική-κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, σε αγαστή συνεργασία για την κατάργηση όλων των Συλλογικών Συμβάσεων και γενίκευση των ατομικών συμβάσεων, κατάργηση 13ου-14ου μισθού, των τριετιών, των εργοδοτικών εισφορών. Και όλ' αυτά όταν ο κατώτατος μισθός έχει ήδη υπονομευτεί με τους μισθούς των 500 ευρώ για νέους και 625 για κοινωφελή εργασία, η ανεργία ξεπερνά το ένα εκατομμύριο, ενώ πρόσφατα στοιχεία του ΣΕΠΕ δείχνουν ότι οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης από το 79% το 2009 έπεσαν στο 58,9% πέρσι, οι δε «νέες επιχειρησιακές συμβάσεις» μείωσαν τους μισθούς μέχρι και 42%! Σήμερα ξαναξεκινά ο διάλογος-καρμανιόλα των εργατών για να καταλήξουν στην εφαρμογή όλων των παραπάνω, ώστε να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση. Θέλουν τον εργάτη έρμαιο των αδηφάγων ορέξεων των εργοδοτών, για άκρατη εκμετάλλευση, στύψιμο μέχρι θανάτου. Ολοι αυτοί συναπαρτίζουν τη μαύρη συμμαχία του κεφαλαίου. Τα μέτρα αποτελούν παλιές και νέες αξιώσεις των βιομηχάνων, είναι προαποφασισμένα με τη στρατηγική «ΕΕ-2020» στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Τώρα ξεσηκωμός! Ολοι σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στη μαύρη συμμαχία. Συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, λαϊκή συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ.



ΒΡΙΣΚΟΥΝ «ΛΑΘΟΣ» ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Ψέματα για να περάσουν τα χειρότερα

Τα κόμματα και οι πολιτικοί, που τώρα λένε ότι το μνημόνιο ήταν λάθος ή ότι δεν το γνώριζαν, λένε μεγαλύτερα ψέματα απ' αυτά που έλεγαν για να το δικαιολογήσουν. Λένε πως ήταν λάθος το πρώτο μνημόνιο για να παρουσιάσουν ως σωστό και σωτήριο το ακόμα χειρότερο που φέρνουν και οδηγεί στην απόλυτη χρεοκοπία του λαού.


ΣΕΛ.  7
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ακόμα δεν έχουν πάει βιβλία σε σχολεία

ΣΕΛ.  16
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Προσχηματικές κορόνες

ΣΕΛ.  6
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕ ΟΤΑ
Πλάτη στους αντεργατικούς σχεδιασμούς

ΣΕΛ.  14
ΟΒΣΑ - ΠΑΣΕΒΕ
Σήμερα ενάντια στη φοροληστεία

ΣΕΛ.  19
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Να μην εφαρμοστεί η «αξιολόγηση»

ΣΕΛ.  17
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Απορρίφθηκε η απελευθέρωση ωραρίου των φαρμακείων

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ