Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 - αριθ. φύλλου: 13068


Αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες, όχι αυταπάτες στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων

Κλιμακώνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να καλλιεργήσει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για την «έξοδο από τα μνημόνια»

Να δοθεί απάντηση με οργάνωση της πάλης, με σταθμό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους

Μια «νέα εποχή» για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων υπόσχεται η κυβέρνηση, μετά το «τέλος των μνημονίων», με τη διατήρηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων και τη θέσπιση νέων, με βαθύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Οι κάλπικες υποσχέσεις και οι εξαγγελίες για ψευτοπαροχές στα πιο φτωχά από τα λαϊκά στρώματα, αλλά και οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης στο κεφάλαιο και στους «εταίρους» της ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανάκτηση απωλειών, επιβεβαιώνουν ότι η «επόμενη μέρα» για το λαό είναι το ίδιο σκληρή με την «προηγούμενη».

Νέα εποχή για το λαό μπορεί να υπάρξει μόνο με οργανωμένη πάλη, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Με ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και δυνάμωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας, ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου, στην πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του.


ΣΕΛ.  6   -   11

ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • Στην Αθήνα, το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στον γνώριμο χώρο του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον, στις 20, 21 και 22 Σεπτέμβρη. Μια βδομάδα πριν οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά».
  • Οι πολιτικές συγκεντρώσεις με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, θα γίνουν το Σάββατο 22/9 στην Αθήνα και την Παρασκευή 14/9 στη Θεσσαλονίκη.

ΣΕΛ.  12   -   13


ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Επικίνδυνοι σχεδιασμοί για τους λαούς με ευρωΝΑΤΟική βούλα

ΣΕΛ.  32
ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Τμήμα ενός ευρύτερου γεωπολιτικού «παζλ»

ΣΕΛ.  29
ΙΣΤΟΡΙΑ
Τσεχοσλοβακία 1968: Επιχείρηση ιμπεριαλιστικής υπονόμευσης και αντεπανάστασης

ΣΕΛ.  14   -   15
ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ - «ΑΦΥΣΙΚΕΣ» ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
Το καπιταλιστικό κέρδος ο βασικός παράγοντας κινδύνου

ΣΕΛ.  4
ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ
Κάλπικες υποσχέσεις στους εργαζόμενους και προσπάθεια καπηλείας των αγώνων τους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  8


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org