Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11366

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Απάντηση σε όσους χαντακώνουν τους εργάτες και καλούν σε «συντονισμό»

ΣΕΛ.  28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Πικετοφορίες σήμερα σε όλη την Αττική, σάλπισμα για την απεργία στις 26 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  12  -  13

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες

Αλέκα Παπαρήγα: Οταν η αντικειμενική ικανότητα του ανθρώπου προς εργασία είναι εμπόρευμα, εμπόρευμα είναι και οι ανάγκες του. Και η Υγεία εμπόρευμα είναι

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας «για τη δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στις ιατροφαρμακευτικές και προνοιακές παροχές στο λαό». Ο τομέας Υγείας είναι εμπορευματοποιημένος. Οι βιομηχανίες παραγωγής φαρμάκων, μηχανολογικού εξοπλισμού, ιατρικού εξοπλισμού, βοηθητικών υλικών κ.λπ. στην Ελλάδα και στην Ευρώπη λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος. Οταν εμείς λέμε για δημόσια και δωρεάν Υγεία, δεν μπορεί να υπάρχει ιδιωτικός τομέας. Τα θέματα της Υγείας πρέπει να αντιμετωπίζονται δωρεάν και χωρίς εισφορές. Ο άνθρωπος παράγει τον πλούτο με τις υπηρεσίες του. Δεν είναι κόστος αυτά. Οι εργαζόμενοι να αντιστοιχίσουν τις διεκδικήσεις τους με τις σύγχρονες ανάγκες τους, διεκδικώντας δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, δωρεάν φάρμακο.


ΣΕΛ.  6  -  8

ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κινητοποιήσεις τη Δευτέρα για τη μεταφορά μαθητών

Τη Δευτέρα, 1 η ώρα το μεσημέρι, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Ομοσπονδίες Γονέων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων θα κάνουν κινητοποίηση στη Βουλή για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.


ΣΕΛ.  15

Αρνηση πληρωμής του χαρατσιού

Η κυβέρνηση, κάτω από το βάρος των λαϊκών αντιδράσεων και της οργανωμένης άρνησης πληρωμής του χαρατσιού των λαϊκών κατοικιών, αναγκάστηκε να κάνει τακτικίστικους ελιγμούς όπως η πληρωμή του σε δόσεις και η δυνατότητα αποσύνδεσής του από το λογαριασμό της ΔΕΗ και πληρωμής του μέσω των Εφοριών. Οι ελιγμοί αυτοί δεν το κάνουν λιγότερο εξοντωτικό και απαράδεκτο. Η περιβόητη κατάργηση του χαρατσιού από το 2013 δε σημαίνει και ελάφρυνση του λαού, αφού θα ενσωματωθεί στο νέο, ενιαίο τέλος για τα ακίνητα, όπου θα φορολογούνται ακόμη και τα αγροτεμάχια, εντός και εκτός σχεδίου πόλης. Η φοροληστεία είναι ένα από τα μέτωπα πάλης με τα οποία καλούνται να αναμετρηθούν και να δείξουν το μπόι τους η εργατική τάξη, οι φτωχομεσαίοι αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι γυναίκες και οι νέοι των λαϊκών οικογενειών. Να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς, στις λαϊκές επιτροπές, να πετάξουν τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και εργατοπατέρες από τα ΔΣ των σωματείων και μαζικών φορέων. Χρειάζεται να δυναμώσει η οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού είτε στα ταμεία της ΔΕΗ, είτε στις Εφορίες. Ταυτόχρονα, παλεύουμε για πλήρη κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων, ματαίωση των σχεδίων για επιβολή νέων. Να οργανωθεί η ταξική αλληλεγγύη στους ανέργους, στις οικογένειές τους, στους μικρομαγαζάτορες, σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους. Κανένας να μη μείνει μόνος του στα νύχια της Εφορίας, της ΔΕΗ, των τραπεζών. Κανένας χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση. Ενας για όλους και όλοι για έναν.



«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Για την απεργία στις 26 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  18
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να λειτουργήσει άμεσα το «Σικιαρίδειο»

ΣΕΛ.  15
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σύσκεψη για τη διαχείριση του νερού

ΣΕΛ.  16
ΣΑΜΑΡΑΣ - ΜΟΝΤΙ
Ιδια αγριότητα ενάντια στους λαούς

Πώς να μη στηρίζει και να μην εκθειάζει ο ένας τον άλλον, όταν τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις τους κατά των εργαζομένων είναι το ίδιο άγρια και έχουν τον ίδιο σκοπό;


ΣΕΛ.  11
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ
Το πακέτο έφτασε ήδη τα 13,5 δισ.

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ