Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10132

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 34 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
Τυπική η δημοκρατία που αναγορεύει σε έγκλημα κάθε λαϊκή αντίσταση

Η δημοκρατία που αναγορεύει σε τρομοκρατική πράξη την πάλη των εργαζομένων είναι της πλουτοκρατίας. Η ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα είναι άμεση. Για να ανοίξει ο δρόμος των ριζικών αλλαγών, κόντρα στη διαχείριση και το μασκάρεμα του πολιτικού συστήματος.


ΣΕΛ.  2
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ανασύνταξη του κινήματος για να δεχτεί ρήγματα αυτό το πολιτικό σύστημα

Εμάς μας ενδιαφέρει πριν απ' όλα η αναδιοργάνωση, η ανασύνταξη και η δύναμη του κινήματος. Στις εκλογές, σημασία έχει με τι κριτήρια θα ψηφίσει ο λαός. Εμείς δεν πρόκειται να σοβατίσουμε το πολιτικό σύστημα. Εχει καλούς σοβατζήδες, τον κ. Αλαβάνο, τον κ. Τσίπρα...


ΣΕΛ.  7

ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ και ένταση επιχειρηματικής δράσης σ' αυτόν τον τομέα

ΚΚΕ: Η αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που θα στηρίζεται στα Κέντρα Υγείας Αστικού τύπου και υπαίθρου, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη, τη σύνδεση με τους χώρους εργασίας, το σχολείο, την οικογένεια, δεν έχει καμία σχέση με το δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας που προωθεί η κυβέρνηση

Νέες, άγριες περικοπές στις παροχές Υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης των λαϊκών στρωμάτων ετοιμάζει η κυβέρνηση στον τομέα Υγείας που προωθούνται με την κοινή «Κάρτα Ασφάλισης και Υγείας» που αποφασίστηκε χτες σε σύσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τους υπουργούς Απασχόλησης Φ. Πάλλη-Πετραλιά και Υγείας Δ. Αβραμόπουλο και θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις Υγείας. Με την Κάρτα:

  • Γίνεται κατηγοριοποίηση των εφαρμοζόμενων θεραπευτικών αγωγών με βάση τα πρωτόκολλα και όχι με βάση την επιστημονική κρίση του γιατρού.
  • Η χορήγηση της αντίστοιχης φαρμακευτικής αγωγής θα εντάσσεται στις «θεραπευτικές ομάδες των φαρμάκων» και ο άρρωστος θα αποζημιώνεται μόνο για τα φάρμακα των «ομάδων», ενώ στην περίπτωση που του συστήσει άλλα ο γιατρός θα τα πληρώνει από την τσέπη του.

Η διαφορετική προσέγγιση για το χρόνο και τον τρόπο προώθησης της ΠΦΥ συγκαλύπτει την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία που προωθείται συνολικά και σταθερά. Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να εντείνουν την πάλη τους για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, του κλάδου Υγείας των ταμείων και των σχετικών εισφορών των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  3

Eurokinissi

ICON

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Πύρινος κλοιός σε περιοχή «φιλέτο» Βαρυμπόμπης - Κρυονερίου

Το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε κοντά στη Βαρυμπόμπη, χτες το μεσημέρι, προχωρώντας προς το Κρυονέρι κατέκαψε δάσος, δασικές εκτάσεις και δύο σπίτια. Η φωτιά - που δόθηκε ότι ήταν σε ύφεση 6 ώρες μετά - επεκτάθηκε, φανερώνοντας την έλλειψη συντονισμού και σχεδιασμού του κρατικού μηχανισμού, που παραλίγο να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές με τον εγκλωβισμό χιλιάδων οχημάτων στην Εθνική Οδό, αλλά και τις σημαντικές ελλείψεις των δυνάμεων κατάσβεσης σε μέσα και έμψυχο δυναμικό. Η φωτιά ξέσπασε σε περιοχή «φιλέτο» της Πάρνηθας, που δεν προστατεύεται ουσιαστικά από το ΠΔ που άρχισε να συντάσσει το ΠΑΣΟΚ και ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, γεγονός που φανερώνει τη διαχρονική τους εγκληματική πολιτική για την εμπορευματοποίηση των δασών. Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε χτες βράδυ κλιμάκιο του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  14   -   15

Αθλιότητες ΑΛΤΕΡ

Ο ΑΛΤΕΡ ευθυγραμμισμένος αντικομμουνιστικά στο δελτίο του τρεις μέρες τώρα, δίνει βήμα σταθερά και μόνιμα σε ιδεολόγους της αντίδρασης, των πιο μαύρων και σκοτεινών εποχών που γνώρισε η ανθρωπότητα. Ανάλογες βίωσε ο ελληνικός λαός στη νεότερη ιστορία του, όπως η ναζιστική κατοχή, ο εμφύλιος και οι δικτατορίες. Και γίνεται προπαγανδιστής εμετικού αντικομμουνισμού. Και καλά ο Α. Παυλόπουλος, παρουσιαστής του δελτίου, έχει και από πάνω του ιδιοκτήτη και διευθυντή σύνταξης ειδήσεων. Αλλά χτες διέπρεψε ως καλεσμένος και ο (δημοσιογράφος;) Γ. Λοβέρδος προβοκάροντας την ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις 24 Ιούλη και τον εκπρόσωπο του Κόμματος, στο ίδιο κανάλι. Με γαρνιτούρα έναν από τους αρχιχουντικούς, τον Παττακό, στο τηλεπαράθυρο! Γιατί το κάνουν; Τι στόχους εξυπηρετούν;



ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τιμάμε τη μνήμη και το παράδειγμά της

Σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στην πύλη της ΕΤΜΑ, η εκδήλωση, 28 χρόνια μετά τη δολοφονία της.


ΣΕΛ.  18
ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ
Τρομοκράτησαν Σομαλούς πρόσφυγες

Η Αστυνομία εισέβαλε χτες το βράδυ σε στέκι φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων από τη Σομαλία, στη διασταύρωση των οδών Βερανζέρου και Σωκράτους, στην Αθήνα, συλλαμβάνοντας και μάνες, αφήνοντας τα ανήλικα παιδιά έρμαια της τύχης τους.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ