Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10130

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμάζει νέο μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων

Αντιλαϊκά μέτρα προετοιμάζει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2008, με το λεγόμενο «εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» στο πλαίσιο της «στρατηγικής της Λισαβόνας». Ο Θ. Ρουσόπουλος δεν έκρυψε χτες τις προσπάθειες της κυβέρνησης να συγκρατήσει τα ελλείμματα με αύξηση των εσόδων και περικοπή των δαπανών.


ΣΕΛ.  16

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ οι 9 στις 10 από τα δικαστήρια

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πρωτοδικείου Αθηνών, το διάστημα 1999 - 2008, από τις 248 προσφυγές των εργοδοτών σε βάρος απεργιακών κινητοποιήσεων έγιναν δεκτές οι 215!

Εννιά στις δέκα απεργίες που φτάνουν στα δικαστήρια με προσφυγή της εργοδοσίας κρίνονται παράνομες, καταχρηστικές ή και τα δυο. Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων που έκανε ο «Ρ», ανατρέχοντας στις δικαστικές προσφυγές και αποφάσεις που κατατέθηκαν και εκδικάστηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών από το 1999 μέχρι και σήμερα, επιβεβαιώνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του, στους οποίους συγκαταλέγεται και η δήθεν «αμερόληπτη» και «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη, λειτουργούν από την κορφή ως τα νύχια για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, τα οποία θίγονται με τον πιο ευθύ τρόπο στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι ενός κλάδου ή μιας επιχείρησης κηρύξουν απεργία. Και εκτός αυτού οι εργοδότες απαίτησαν πέρσι και πέτυχαν να δίνεται η δυνατότητα να εκδικαστεί μέσα σε 48 ώρες έφεση που έχουν καταθέσει κατά πρωτόδικης απόφασης δικαστηρίου, η οποία έχει χαρακτηρίσει νόμιμη μια απεργία.


ΣΕΛ.  3

Associated Press

Associated Press

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΦΡΙΚΗ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ
Εικονική εκτέλεση Παλαιστινίου από κατοχικές δυνάμεις

Ο 27χρονος Παλαιστίνιος Ασράφ Αμπου Ράχμα συνελήφθη σε διαδήλωση, σε χωριό της Δυτικής Οχθης. Το βίντεο, που τράβηξε 14χρονη Παλαιστίνια, επίσης διαδηλώτρια, τον δείχνει να στέκεται με δεμένα τα μάτια και με χειροπέδες δίπλα σε ένα στρατιωτικό τζιπ μετά τη σύλληψή του από τον ισραηλινό στρατό. Συνταγματάρχης του στρατού τον κρατά από το μπράτσο, ενώ ένας άλλος Ισραηλινός στρατιώτης τον πυροβολεί με σφαίρες από καουτσούκ σχεδόν εξ επαφής και πέφτει στο έδαφος. Κρατήθηκε εκεί, αιμόφυρτος και καταγής... Δε διακομίστηκε ποτέ στο νοσοκομείο.


ΣΕΛ.  12   -   13

Προσφορά

Το ΚΚΕ δεν έχει μόνο μέλη, έχει και φίλους πολλούς και καλούς. Ενας απ' αυτούς, προσφέρει ανώνυμα, μέσω του σ. Σεραφείμ, στην ΚΟΒ Οινοφύτων, οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα 1.000 ευρώ.



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης

Το ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι θα αξιοποιηθούν οι αναταραχές στη διεθνή οικονομία για την κλιμάκωση της διαρκούς επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις.


ΣΕΛ.  6  -  7
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ
Φθηνές και δημιουργικές διακοπές

Στους νέους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου, στους νέους των λαϊκών στρωμάτων απευθύνεται η ΚΝΕ διοργανώνοντας κάμπινγκ στο Αχλάδι της Β. Εύβοιας.


ΣΕΛ.  2
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΓΔΜ
Περιπλέκουν την κατάσταση

Να διευρύνει το «σώμα της διαπραγμάτευσης» με τα ζητήματα που αφορούν στη «μακεδονική μειονότητα» επιδιώκει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ με επιστολή του Ν. Γκρουέφσκι στον πρόεδρο της Κομισιόν.


ΣΕΛ.  10
ΣΕΡΒΙΑ
Συνελήφθη ο Ράντοβαν Κάρατζιτς

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου Μπόρις Τάντιτς, «ο Ράντοβαν Κάρατζιτς εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Σερβία».


ΣΕΛ.  10

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ