Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9533

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2007
Στα απαράδεκτα φετινά επίπεδα οι κρατικές ενισχύσεις στις νομαρχίες

Την παραπέρα ενίσχυση του φορομπηχτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ και του ρόλου τους ως «μακρύ χέρι του κράτους», επιδιώκει η κυβέρνηση με τις οδηγίες «για την κατάρτιση και υποβολή προϋπολογισμού του 2007», προαναγγέλλοντας καθήλωση της κρατικής χρηματοδότησης στα φετινά, απαράδεκτα επίπεδα.


ΣΕΛ.  14

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗ ΣΦΑΓΗ το Ισραήλ

Associated Press

  • Σφοδρές μάχες στα λιβανο-ισραηλινά σύνορα, όπου το Ισραήλ συγκεντρώνει μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ συνεχίζονται αμείωτοι οι φονικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στο Λίβανο.
  • Την Τρίτη αναχωρεί η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για το Λίβανο, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.
  • Με συνάντηση με το ΚΚ Ισραήλ ολοκλήρωσε, χτες, την αποστολή αλληλεγγύης η αντιπροσωπεία στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Παλαιστίνη.
  • Νέες κινητοποιήσεις καταδίκης του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος την Τρίτη, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και αρκετές ακόμη πόλεις σε όλη τη χώρα.
  • Είκοσι έξι σωματεία και ενώσεις εργαζομένων συνυπογράφουν το ψήφισμα της Παλαιστινιακής Κοινότητας της Ελλάδας και απαιτούν «να τερματιστεί το αιματοκύλισμα των αμάχων» και «να αποχωρήσει το Ισραήλ από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, για να γίνει επιτέλους πραγματικότητα το όραμα της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών, με αλληλοσεβασμό, δικαιοσύνη και ελευθερία, με την ίδρυση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ».

ΣΕΛ.  3,    6   -   7

Associated Press

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΛΙΒΑΝΟΥ
Εχουν σχέδιο μαζικής καταστροφής

«Το Ισραήλ έχει σχέδιο μαζικής καταστροφής του Λιβάνου και ο πόλεμος δε θα σταματήσει σύντομα, γιατί η "διεθνής κοινότητα" και ο ΟΗΕ δεν έχει τη βούληση να επιβάλει άμεσα την παύση πυρός». Αυτά κατάγγειλε χτες ο πρεσβευτής του Λιβάνου στη χώρα μας, Ουίλιαμ Χαμπίμπ, μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη. Και όλες όσες πληροφορίες έρχονται από την πολύπαθη χώρα επιβεβαιώνουν την καταγγελία. Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ βομβαρδίζει συστηματικά και ανηλεώς τις υποδομές (οδικοί κόμβοι, γέφυρες, δίκτυα ύδρευσης, σταθμοί παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος), αλλά και νοσοκομεία, αποθήκες τροφίμων και σπίτια (φωτογραφία από τη βομβαρδισμένη Βηρυτό).



ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Συνεχίζουμε στον αγκαθωτό μα όμορφο δρόμο του αγώνα»

Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, για τα 26 χρόνια από τη δολοφονία της Κνίτισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Εκδήλωση την Πέμπτη στην πύλη της ΕΤΜΑ.


ΣΕΛ.  15
ΝΑΣ ΓΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Ολοήμερη πανεξόρμηση στο λιμάνι του Πειραιά

Από τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Γιάννη Μανουσογιαννάκη, στελέχη από το μαζικό κίνημα «όργωσαν» χτες το πρώτο λιμάνι.


ΣΕΛ.  12

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ