Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11580

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διήμερο για Ελληνες και μετανάστες εργάτες στο πάρκο ΦΙΞ

ΣΕΛ.  24
ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Επικίνδυνες ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας

ΣΕΛ.  12   -   13

ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ

ΚΚΕ: Καμία κυβερνητική αλλαγή «εντός των τειχών» του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ δεν αποτελεί λύση για το λαό

Στα σκαριά το «νέο» κυβερνητικό σχήμα μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν τη νέα αντιλαϊκή προγραμματική συμφωνία και στη συνέχεια θα καθορίσουν τη σύνθεση της κυβέρνησης. Βεβαίως, για το λαό που υποφέρει είναι αδιάφορο αν τα αντιλαϊκά μέτρα θα υλοποιηθούν μέσα από το σημερινό κυβερνητικό σχήμα ή από ένα άλλο παρόμοιο. Η λύση για το λαό βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, για απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση με ριζική ανατροπή του σάπιου συστήματος.


ΣΕΛ.  7

Phasma

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Ανακοινώθηκαν χτες οι βαθμολογίες

Ανακοινώθηκαν χτες το μεσημέρι από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμοί των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων από τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδας Β') στα Λύκεια της χώρας.


ΣΕΛ.  11

Να δυναμώσει ο αγώνας

Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά το πλασάρισμά της στο λαό. Αλλωστε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν ψηφίσει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα και υπερασπίζονται φανατικά, όπως και η ΝΔ, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία, τα μέτρα που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία για να σωθεί το κεφάλαιο. Η επίκληση της «νομιμότητας» και της «δημοκρατίας» στην υλοποίηση των μέτρων, που γίνεται κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, είναι το φύλλο συκής στην αντιλαϊκή πολιτική. Στο όνομα του δόγματος «νόμος και τάξη» η σημερινή συγκυβέρνηση προχώρησε σε διώξεις, επιστρατεύσεις, κατασυκοφάντηση των λαϊκών αγώνων. Ο αυταρχισμός είναι απαραίτητο συνοδευτικό της πολιτικής που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ο λαός να μην εγκλωβιστεί στη λογική και τα παζάρια των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το πώς θα τον χρεοκοπήσουν, ούτε στους δήθεν σωτήρες σαν τον ΣΥΡΙΖΑ με πολιτική αναδιαρθρώσεων υπέρ του κεφαλαίου. Μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στις νέες αντεργατικές αλλαγές σε Ασφάλιση - Υγεία, στις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία κλπ. Να συσπειρωθεί στο ΚΚΕ για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, την εργατική - λαϊκή εξουσία.



ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Βήμα στο συντονισμό της πάλης των εργαζομένων

ΣΕΛ.  3
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συλλήψεις και καταστολή

ΣΕΛ.  17
ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

ΣΕΛ.  14
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις

ΣΕΛ.  17
ΚΕΘΕΑ - ΟΚΑΝΑ
Επικίνδυνο σενάριο η συγχώνευση

Με αφορμή τα σενάρια συγχώνευσης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), το ΚΕΘΕΑ επισημαίνει με ανακοίνωσή του ότι υπονομεύονται οι προσπάθειες της χώρας ενάντια στα ναρκωτικά και την εξάρτηση.


ΣΕΛ.  11
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ
Κινητοποίηση την Τετάρτη 26 Ιούνη

ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ