Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Απρίλη 2011 - αριθ. φύλλου: 10944

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Στους καταπέλτες με 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά

Στους καταπέλτες κατεβαίνουν οι ναυτεργάτες, την Κυριακή 1η Μάη. Με απόφασή τους, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας. Επίσης 24ωρη απεργία αποφάσισε και η Πανελλήνια Ενωση Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών.


ΣΕΛ.  10

ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

Το πρόβλημα της ανεργίας, που οξύνεται στο έπακρο σε συνθήκες κρίσης, δε λύνεται στον καπιταλισμό, απαιτεί κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας. Τελευταίο μέτρο άμυνας ο ενιαίος αγώνας, για μέτρα προστασίας των ανέργων. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει κατ' επανάληψη πρόταση νόμου για το συγκεκριμένο πρόβλημα, που απορρίπτεται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.

Τους 854.437 έφτασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στις λίστες του ΟΑΕΔ το Μάρτη του 2011, αυξημένοι κατά 119.928 από τον αντίστοιχο Μάρτη του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Ο αριθμός των ανέργων αποτυπώνει μέρος της πραγματικότητας, με δεδομένο ότι χιλιάδες άνεργοι απογοητευμένοι δεν εγγράφονται καν στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Αυτό, γιατί ο Οργανισμός έχει μετατραπεί, με ευθύνη των κυβερνήσεων τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, σε σταθερό οικονομικό αιμοδότη των εργοδοτών σε βάρος των χιλιάδων ανέργων και των οικογενειών τους. Την ίδια στιγμή που οι μεγαλοεπιχειρηματίες τροφοδοτούνται με εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του Οργανισμού, για τη δήθεν «αναχαίτιση» της ανεργίας, οι άνεργοι και όχι όλοι, καλούνται να επιβιώσουν στις σημερινές συνθήκες με 454 ευρώ το μήνα, επίδομα ανεργίας!


ΣΕΛ.  11

MotionTeam

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επίκαιρη και αναγκαία η αντιιμπεριαλιστική πάλη

Με πορεία προς το πρώην κτίριο της Ασφάλειας στο Βαρδάρη, όπου πραγματοποιήθηκε η λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, εκατοντάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τίμησαν χτες τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα.


ΣΕΛ.  9

ΑντιΚΚΕ σκοπιμότητες

«Ολοι συμμετέχουν στο ίδιο σωματείο, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΣΥΝ, το ΚΚΕ, όλοι παίρνουν τα λεφτά και τα μοιράζονται», έλεγε χτες ο Γ. Πρετεντέρης στο «Μέγκα», ωρυόμενος για τη χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από τη διοίκηση της επιχείρησης. Λίγο πριν είχε προβληθεί ρεπορτάζ με την ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θέμα. Εκεί ξεκάθαρα ακούστηκε ότι οι ταξικές δυνάμεις ήταν πάντα αντίθετες στη χρηματοδότηση του σωματείου. Αρα, το συμπέρασμα του Γ. Πρετεντέρη δεν είναι αποτέλεσμα άγνοιας. Αντίθετα, συνιστά προβοκάτσια και προσπάθεια να τσουβαλιάσει τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές και τις λοβιτούρες τους. Εκείνες, δηλαδή, τις παρατάξεις που συνδιαλέγονταν με την εκάστοτε κυβέρνηση και τη διοίκηση της επιχείρησης, στηρίζοντας την ίδια πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Μάλιστα, όταν ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ έκανε τηλεφωνική παρέμβαση και κατήγγειλε τα όσα είπε ο Πρετεντέρης, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την καθαρή στάση του ΚΚΕ, ο τελευταίος επέμεινε να δημιουργεί εντυπώσεις, καλλιεργώντας σκόπιμα την αμφιβολία, λέγοντας ότι δε γνώριζε αυτά τα στοιχεία και θα το ξαναδεί. Τι σόι δημοσιογράφος είναι αν δεν κάνει ρεπορτάζ για να γνωρίζει; Δηλαδή παραπλανά, δημοσιογραφώντας σκόπιμα σε βάρος του ΚΚΕ. Επρεπε να ξέρει, αφού ανακατεύτηκε μ' αυτό το θέμα, ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ στη ΓΕΝΟΠ έχουν καταδικάσει με δημοσίευμά τους στο περιοδικό «ΠΑΛΜΟΣ» (Μάης - Ιούνης 2008) το φαινόμενο. Ξέρει ότι το ΚΚΕ είχε και έχει ανοιχτό πόλεμο με τέτοια φαινόμενα και τους δράστες τους στο πολιτικό σύστημα και στα συνδικάτα. Πάνε, επομένως, να λερώσουν το ΚΚΕ με τις βρωμιές των κομμάτων που οι ίδιοι στηρίζουν με την προπαγάνδα τους. Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα τους.



ΚΝΕ
Εκδήλωση για τα νέα ζευγάρια

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Στόχος το τσάκισμα του λαού

ΣΕΛ.  6  -  7
ΠΑΣΕΒΕ
Αγωνιστικά στην Πρωτομαγιά

ΣΕΛ.  19
ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ
Σκηνικό ακρίβειας

ΣΕΛ.  18
ΚΚΕ
Μελωδική τιμή στην Εργατική Πρωτομαγιά

ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Οι υπεύθυνοι παριστάνουν τους έκπληκτους

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και συνολικότερα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, να εκτιμήσουν πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα, που έγκαιρα είχαν διαχωρίσει τη θέση τους και είχαν καταγγείλει τον εκφυλιστικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη φθορά συνειδήσεων και στην υποταγή των συμφερόντων των εργαζομένων στα σχέδια της εργοδοσίας και του κράτους.


ΣΕΛ.  13
«ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ»
Πρόσθετα διόδια στη Λεπτοκαρυά

ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ