Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Απρίλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10354

ΔΗΚΕΒΕ
Να μειωθούν οι εισφορές του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών

Την κατηγορηματική της αντίθεση στην αύξηση των εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και την απαίτηση για τη μείωσή τους κατά 10% όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, υπογραμμίζει και πάλι η ΔΗΚΕΒΕ.


ΣΕΛ.  19

ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΦΤΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ χωρίς καμιά στήριξη των ανέργων

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν το δίλημμα: Ανεργία ή προσωρινή ελαστική και ανασφάλιστη εργασία με μισθό πείνας. Για το δικαίωμά τους στη σταθερή εργασία με σύγχρονα δικαιώματα, να συσπειρωθούν στη γραμμή της ανυπακοής και αντεπίθεσης στον «ευρωμονόδρομο».

Ανακύκλωση ανέργων και προγράμματα με ημερομηνία λήξης, χρηματοδότηση επιχειρήσεων με 2,5 δισ. ευρώ και παραπέρα εμβάθυνση της ευελιξίας σε όλες τις μορφές της, είναι το πακέτο που παρουσίασε, χτες, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας. Ετσι, παρέχει στους εργοδότες πάμφθηνη εργασία, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των ανέργων. Οι εργαζόμενοι να μη δεχτούν την κοινή επιλογή ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αντί να στηρίζονται οι άνεργοι να ενισχύονται οι μεγαλοεργοδότες. Να απαιτήσουν δραστική φορολόγηση του κεφαλαίου που ευθύνεται για την κρίση και να ενισχυθούν οι άνεργοι με επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διάστημα παραμένουν άνεργοι, πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ίδιων και των οικογενειών τους, «πάγωμα» των δανείων τους. Να παλέψουν μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας, το μόνο που υπηρετεί τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους.


ΣΕΛ.  11

ΛΕΠΙΔΗΣ

ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο ταξικός αγώνας έφερε ικανοποιητική Σύμβαση

Την υπογραφή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις από 6,5% έως 9,5% στο μεροκάματο επέβαλαν χτες οι μεταλλεργάτες του Πειραιά. Η συσπείρωση των μεταλλεργατών στην ταξική εργατική τους οργάνωση, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η καθολική συμμετοχή στους πολύμορφους αγώνες και απεργίες που αποφάσιζαν οι ίδιοι μέσα από συλλογικές διαδικασίες, χτες το μεσημέρι τσάκισαν την εργοδοτική αδιαλλαξία.


ΣΕΛ.  13

Η Αλέκα Παπαρήγα απόψε στον ΑΝΤ-1

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συζητήσει για τις πολιτικές εξελίξεις με τον Ν. Ευαγγελάτο, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1, σήμερα, στις 8.00 το βράδυ.



ΚΚΕ
Δεν ξαφνιάζει η νέα παρέμβαση Σανιδά

Μετά την προκλητική παρέμβαση του Γ. Σανιδά υπέρ της εταιρείας «Τζάμπο», καθόλου δεν ξαφνιάζει η νέα παρέμβασή του για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ούτε εκπλήσσει η υποκρισία του δικομματισμού.


ΣΕΛ.  7
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ
Στρατηγική επιλογή ο αποκλεισμός των συμβασιούχων

ΣΕΛ.  15
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Εμπρακτη αλληλεγγύη στους συναδέλφους του «Παπουτσάνη»

ΣΕΛ.  12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»
Ο ανυποχώρητος αγώνας σπάει την τρομοκρατία

ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ