Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10058

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ «Η ΜΗΤΕΡΑ»
Η αναγκαία κρατική μέριμνα υποβιβάζεται στον «εθελοντισμό»

Οι τεράστιες ελλείψεις της χώρας στους τομείς της φροντίδας του παιδιού και κυρίως των παιδιών με ειδικές ανάγκες, οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» εμποδίζουν να παίξει το σοβαρό κοινωνικό του ρόλο στον ευαίσθητο τομέα της προστασίας των βρεφών, της μητρότητας, αλλά και στην υιοθεσία, με αποτέλεσμα να λυμαίνονται το χώρο οι λεγόμενες μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.


ΣΕΛ.  3

ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ χτυπήστε την κερδοφορία

Σε δεινή θέση τα λαϊκά νοικοκυριά από τη συνεχή μείωση της αγοραστικής τους δύναμης

Χωρίς τέλος οι ανατιμήσεις σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, σε ολόκληρο το φάσμα της αγοράς και των υπηρεσιών.

Ακρίβυναν:

  • 40% οι τιμές στα είδη σούπερ μάρκετ.
  • 180% τα διόδια.
  • 200% οι τιμές στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας.
  • Υπερδιπλασιάζονται τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

ΚΚΕ:

  • Οσο η ακρίβεια φουντώνει, άλλο τόσο μεγαλώνει και η κοροϊδία προς τους εργαζόμενους και από την κυβέρνηση και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Τα δάκρυά τους για το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας είναι κροκοδείλια, καθώς τα στελέχη και των δύο κομμάτων στη ΓΣΕΕ, μαζί υπέγραψαν την αύξηση του ενός ευρώ στους μισθούς των εργατών.
  • Χτύπημα της ακρίβειας σημαίνει χτύπημα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Βασικός μισθός 1.400 ευρώ, 1.100 ευρώ κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Κατάργηση όλων των διοδίων, δημόσια, αποκλειστικά δωρεάν, Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

ΣΕΛ.  12  -  14

1η ΜΑΗ 2008
Αποφασιστικά τις μέρες που απομένουν

Με πολύμορφες εκδηλώσεις, εξορμήσεις, σχέδιο και αποφασιστικότητα, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την απεργία της Πρωτομαγιάς και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε πάνω από 60 πόλεις σε όλη τη χώρα. Αιχμή στη συζήτηση με τους εργαζόμενους η Κοινωνική Ασφάλιση και οι κλαδικές Συμβάσεις. Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος, η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας.


ΣΕΛ.  14


ΗΛΕΙΑ
Ανύπαρκτη η αποκατάσταση των πυρόπληκτων

Περιοδεία κλιμακίου της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κόμματος.


ΣΕΛ.  9
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συγκαλύπτει τους τσιφλικάδες και προκαλεί

Δυνάμεις των ΜΑΤ «υποδέχτηκαν» χτες την αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Απασχόλησης. Συνεχίζονται τα ψηφίσματα αλληλεγγύης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


ΣΕΛ.  16
ΙΚΑ
Νέα γενιά ανασφαλίστων

Με μια, ακόμα, γενιά 1.500 συμβασιούχων, ανασφάλιστων για σύνταξη, επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει τα τρομακτικά κενά στο ΙΚΑ.


ΣΕΛ.  10
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Νεκρός εργάτης

Εργάτης βρήκε το θάνατο κάτω από τόνους υαλοπινάκων που τον καταπλάκωσαν κατά τη διάρκεια φόρτωσης στην επιχείρηση «ΑΛΦΑ ΓΚΛΑΣ».


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ