Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10056

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Τις λύσεις θα τις φέρει ο λαός

Νίκη θα έχουμε και θα τη φέρουμε πιο κοντά όσο πιο γρήγορα απεγκλωβιστούμε όχι μόνο από τα κόμματα εξουσίας, αλλά και από τις αυταπάτες ότι υπάρχουν λύσεις εύκολες με τάχα αριστερά και εκσυγχρονιστικά συνθήματα. Λύσεις υπάρχουν, θα τις φέρει ο λαός, κανένας άλλος.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ σε βούρδουλα και όπλα τσιφλικάδων και τραμπούκων

Πρώτη νίκη των μεταναστών εργατών. Σταθερά στο πλευρό τους το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Ο «Ρ» και ο «902» αποκάλυψαν το θέμα από το Μάη του 2007. Δολοφονική επίθεση το Σάββατο σε στελέχη του ΚΚΕ

  • Ο κοινός ταξικός αγώνας μεταναστών και Ελλήνων τσάκισε την τρομοκρατία και έφερε μια πρώτη κατάχτηση, με αύξηση στο μεροκάματο. Ενοχοι για την εξαθλιωμένη ζωή τους είναι η κυβέρνηση, η ΕΕ, τα κόμματα του κεφαλαίου που βλέπουν στο μετανάστη τη φθηνότερη εργατική δύναμη για κάθε χρήση.
  • Συνένοχοι και οι τοπικοί εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους δημάρχους και τους νομάρχες τους, που κάνουν πλάτες στην εξόντωση των εργατών γης, το κράτος και η αστυνομία που καλύπτουν τις τραμπούκικες επιθέσεις σε μετανάστες και Ελληνες εργαζόμενους.

ΣΕΛ.  15   -   17


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Επίθεση κατά των λαϊκών κινημάτων

Αποφασιστικά προχωρά η δριμεία επίθεση της ΕΕ ενάντια στα λαϊκά κινήματα και την ταξική πάλη, με τη συζήτηση που δρομολογείται περί «εγκλημάτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων».


ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Για τη δικτατορία της 21 Απρίλη '67

Σήμερα, 41 χρόνια μετά, οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα συνεχίζουν να βάλλονται. Η τρομοκρατία βασιλεύει στους χώρους δουλειάς.


ΣΕΛ.  12
ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
«Κάτω απ' το μηδέν» η φροντίδα του κράτους

Περιοδεία στο οικοτροφείο παιδιών με βαριά νοητική υστέρηση και άλλες αναπηρίες «Οι Αγιοι Ανάργυροι», πραγματοποίησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  19
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στη μάχη της Πρωτομαγιάς

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός της εργατικής τάξης η 1η του Μάη. Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ