Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10033

ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο η εκδήλωση για την Αντισεισμική Προστασία

Εκδήλωση για την αντισεισμική προστασία διοργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ, αύριο στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ». Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  28

Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ να ανοίξει το δρόμο στο μέλλον που του ανήκει

Για την 187η επέτειο της Επανάστασης του 1821

Το μεγάλο δίδαγμα της Επανάστασης του 1821 είναι ότι ο δρόμος της πάλης και της αποφασιστικής σύγκρουσης είναι επίκαιρος, αποτελεί μονόδρομο για το λαό. Ο ξεσηκωμός του 1821 πραγματοποιήθηκε όταν ο λαός απέκτησε με την πείρα του εμπιστοσύνη στον αγώνα του, όταν αντιλήφθηκε το μέγεθος της δύναμης που έχει.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα 187 χρόνια που έχουν περάσει από την Επανάσταση του 1821, συνεχίζονται οι προσπάθειες να εμφανιστούν διαστρεβλωμένα τα διδάγματά της. Η διαπάλη με τον εθνικισμό και τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, αποτελεί όρο για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

Η αστική τάξη, που ήταν τάξη προοδευτική εκείνα τα χρόνια, και ηγήθηκε μιας εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης με αστικό περιεχόμενο, έχει γίνει προ πολλού αντιδραστική. Πρωτοποριακή δύναμη της εποχής μας είναι η εργατική τάξη.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, να απορρίψουν συνολικά τα ιδεολογήματα του κεφαλαίου και την πολιτική των κομμάτων που το υπηρετούν. Ο λαός μας μπορεί με τη δική του αντιιμπεριαλιστική συμμαχία, να ανοίξει το δρόμο στο μέλλον που του ανήκει.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δυναμική διαμαρτυρία για την απαγόρευση της ΚΕΝ Τσεχίας

Δυναμική και αποφασιστική απάντηση στην απαγόρευση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας έδωσαν το πρωί του Σαββάτου μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, που πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την τσέχικη πρεσβεία στο Ψυχικό. Οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες έδωσαν, ταυτόχρονα, υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα και την έκφραση αλληλεγγύης στους Τσέχους νεολαίους κομμουνιστές μέχρι να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση.


ΣΕΛ.  21


ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Με αγώνες τιμούμε το Κιλελέρ

Γιορτάστηκε την Κυριακή στο Κιλελέρ η επέτειος της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων. Μαζική και αγωνιστική η ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ.


ΣΕΛ.  13
ΠΚΣ
Απαίτηση η δωρεάν στέγαση

Αποφασιστικά προβάλλει την απαίτηση για δωρεάν στέγαση η ΠΚΣ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στα γραφεία του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.


ΣΕΛ.  17
ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ
Ανύπαρκτη η υγιεινή και ασφάλεια

Το Θριάσιο Πεδίο των 40.000 εργαζομένων στις περίπου 2.500 επιχειρήσεις παραμένει εδώ και 40 χρόνια η περιοχή που η ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου ξεπέρασε κάθε όριο.


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ