Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11095

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Πάνδημη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης
  • Τη δολοφονική επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και των χιλιάδων διαδηλωτών που είχαν περικυκλώσει τη Βουλή καταδικάζουν δεκάδες συνδικάτα και συνδικαλιστικοί φορείς.
  • Νέα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για την εγκληματική δράση των παρακρατικών.

ΣΕΛ.  8  -  11

Καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων το «κούρεμα» του κρατικού χρέους
  • ΚΚΕ: Ο δρόμος για να ζήσει καλύτερα ο λαός, να κατακτήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα και να αναπτυχθεί η χώρα προς όφελός του είναι ένας και μοναδικός. Να γίνει ο πλούτος λαϊκή περιουσία με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.
  • ΠΑΜΕ: Στα Ταμεία συγκεντρώνεται ο κόπος των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου. Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία. Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία.

Δραστικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σαν όχημα για να προχωρήσει η προαποφασισμένη ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας, αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Το λεγόμενο κούρεμα του χρέους σημαίνει για το λαό επανεκκίνηση νέων βάρβαρων μέτρων και μνημονίων, για να καλυφθούν οι ζημιές της πλουτοκρατίας και να επανακάμψει η υψηλή κερδοφορία της. Θα φέρει νέα δραστική μείωση μισθών, νέα ληστεία στα ασφαλιστικά ταμεία με δραματικές συνέπειες για συντάξεις, παροχές και όρια συνταξιοδότησης. Η κρίση, το χρέος, η κρατική χρεοκοπία, τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα είναι μονόδρομος για τον καπιταλισμό και τα κόμματα που τον υπηρετούν, όχι για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.


ΣΕΛ.  6  -  7,    12  -  13

ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο λαός πληρώνει τον Εγκέλαδο

Βαρύ φόρο αίματος πληρώνει για ακόμα μία φορά ο λαός της Τουρκίας από το φονικό σεισμό. Μέχρι χτες το βράδυ οι καταμετρημένοι νεκροί έφταναν τους 272 καθώς εκφράζονται φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός ενδέχεται να φτάσει ακόμα και τους 1.000 νεκρούς.


ΣΕΛ.  32

Τα αδιέξοδα των αστών

Τα αδιέξοδα διαχείρισης της βαθιάς και συγχρονισμένης οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση εκφράζονται στις οξύτατες αντιθέσεις, που καταγράφηκαν για μια ακόμη φορά στην προχτεσινή Σύνοδο Κορυφής για τη διαχείριση του κρατικού χρέους των υπερχρεωμένων κρατών, ανάμεσά τους και της Ελλάδας. Οι αντιθέσεις συνεχίζουν να οξύνονται αφού «κούρεμα» σημαίνει καταστροφή μέρους του κεφαλαίου, του τραπεζικού αλλά με αντανάκλαση στο σύνολο των καπιταλιστών. Παράλληλα, αφ' ενός η ζημιά δεν είναι για όλα τα κράτη η ίδια, αφ' ετέρου με το «κούρεμα» κινδυνεύουν οι τράπεζες ισχυρών καπιταλιστικών κρατών όπως η Γαλλία, αφού η κρίση και το χρέος χτυπούν ισχυρά επίσης κράτη όπως η Ιταλία, ενδεχομένως και η Ισπανία. Το αδιέξοδο διαχείρισης της κρίσης και του χρέους της Ελλάδας μεγαλώνει τις ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις στη χώρα, αλλά μεγαλώνει τους τριγμούς και στο αστικό πολιτικό σύστημα. Ετσι, ξαναβλέπουν το φως της δημοσιότητας σενάρια εκλογολογίας, αναμόρφωσής του, ως πολιτική διέξοδος χειραγώγησης του λαού, με δεδομένες τις διαθέσεις ακόμη πιο μαζικής μαχητικής ανόδου της ταξικής πάλης. Καμιά αναμονή, καμιά εμπιστοσύνη σε τέτοιες πολιτικές λύσεις, όπως και στις μορφές διαχείρισης του χρέους. Ολ' αυτά είναι εχθρικά για το λαό. Είναι παγίδα για τη σφαγή του. Τώρα όξυνση της ταξικής πάλης να μεγαλώσουμε τα πολιτικά αδιέξοδα των αστών, συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή τους, για λαϊκή εξουσία.



Αγωνιστικό «αντίο» στον Δ. Κοτζαρίδη

ΣΕΛ.  3
ΜΑΣ
Κινητοποίηση για τις ελλείψεις στα ΤΕΙ

ΣΕΛ.  19
ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Προμήνυμα κλιμάκωσης των αγώνων

ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Τα μηνύματα της 28ης Οκτωβρίου

ΣΕΛ.  18
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Να απομονωθούν οι συμμορίες

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων και των φιλάθλων στα γήπεδα να έχουν πολιτικά συνθήματα και αιτήματα και είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε απαγόρευση. Είναι άλλο ζήτημα η συμφωνία ή η διαφωνία με αυτά. Το ΚΚΕ καλεί τους φιλάθλους και ειδικά αυτούς που έχουν σχέση με τους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών, να απομονώσουν τις ομάδες εκείνες που λειτουργούν ως συμμορίες, υπηρετώντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο και που χρησιμοποιούνται ως δύναμη κρούσης από παρακρατικούς - ασφαλίτικους μηχανισμούς.


ΣΕΛ.  29
ΠΑΣΕΒΕ
Συγκροτήθηκε Παναττική Γραμματεία

ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ