Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10873

ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΙΩΝΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καθήκον να είμαστε η γενιά της ανατροπής

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στις αποφασιστικές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Να γίνουν ουσιαστικά βήματα στην οργάνωση για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που αναπαράγει την κρίση, την ανέχεια, την ανεργία, την ελαστική και ανασφάλιστη δουλειά, τη σκλαβιά της μαθητείας, την υποβάθμιση της ζωής και της μόρφωσης για τους νέους της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.


ΣΕΛ.  3

ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Επικίνδυνη η πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τους ασθενείς από τα λαϊκά στρώματα.

  • Οι κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνικής αντί να αξιοποιούνται για την καθολική παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών υπηρεσιών Υγείας σε όλους, μετατρέπονται σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα, απρόσιτα σε όλο και περισσότερους ανθρώπους από τα λαϊκά στρώματα. Η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στις κρατικές υπηρεσίες Υγείας, σε συνδυασμό με τη μετάλλαξη της λειτουργίας τους σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις με αγοραπωλησία υπηρεσιών, έχei σοβαρές και επικίνδυνες επιπτώσεις στους ασθενείς ειδικά από τα λαϊκά στρώματα.
  • Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας προτείνει αποκλειστικά δημόσιο, ενιαίο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με πανελλαδική δικτύωση, με πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με κατάργηση της κερδοσκοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, με ένταξη των αυτοαπασχολούμενων υγειονομικών, με ανάπτυξη δημόσιων δωρεάν Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, στις πόλεις και στην περιφέρεια. Με κριτήρια πληθυσμιακά, επιδημιολογικά, γεωγραφικά και κατεύθυνση την πρόληψη, τη σύνδεσή τους με την οικογένεια, τους τόπους εργασίας, εκπαίδευσης και άθλησης, τη μητέρα και το παιδί.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΥ
Από τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις

Αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ για συμμετοχή στις πολύμορφες αγροτικές κινητοποιήσεις που προετοιμάζει, το συνεπές αγροτικό κίνημα οργανώνοντας, συσκέψεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις, περιοδείες, εξορμήσεις σε επαρχίες, δήμους και χωριά.


ΣΕΛ.  13

ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Σήμερα η Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινάει σήμερα Σάββατο 22 Γενάρη, στη Θεσσαλονίκη, η Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες των Βαλκανίων, η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, με θέμα: «Οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης και τα καθήκοντα των κομμουνιστών». Στη συνάντηση, εκτός από το ΚΚΕ, συμμετέχουν Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Τουρκία.


ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ
Εκβιασμός υποταγής του λαού

«Αν ο λεγόμενος μηχανισμός στήριξης αποτέλεσε ένα πιστόλι της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας στον κρόταφο του λαού, το ευρωομόλογο, που εμφανίζουν ο πρωθυπουργός, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ ως σωτηρία, θα είναι τανκ στα χέρια τους για να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν το λαό, προκειμένου να δεχτεί τη βαρβαρότητα».



ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μπλόκο στην επιχειρηματική δράση

ΣΕΛ.  8  -  9
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαγράφει φοροοφειλές 24 δισ. ευρώ

ΣΕΛ.  12
ΠΑΜΕ
Εντατικά για την οργάνωση της απεργίας

ΣΕΛ.  16  -  17
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΕ
Πρωτοβουλία για εργατικό αθλητισμό

ΣΕΛ.  29
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
«Μπίζνες» στις πλάτες του λαού

ΣΕΛ.  21
ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
Πάνω από 800.000 οι άνεργοι

ΣΕΛ.  15
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ενάντια στο πετσόκομμα των ΒΑΕ

ΣΕΛ.  15
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Λαϊκή πάλη για να αποσυρθεί

ΣΕΛ.  8  -  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ