Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9984

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού δεν είναι ανατροπή
  • Το κυριότερο είναι η δυσκολία σήμερα της κυβέρνησης, κάτω και από τη λαϊκή αντίδραση, να περάσει ταχύρυθμα τα μέτρα, με βάση και τις αναγκαιότητες που έχουν ο ΣΕΒ και άλλοι επιχειρηματικοί χώροι.
  • Ρήγματα και εξελίξεις έχουμε και πρέπει να αξιοποιηθούν, αλλά εάν περιμένουμε με επικέντρωση στα πρόσωπα ή στον τρόπο διακυβέρνησης να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, μπορεί να αλλάξει, αλλά αυτή η αλλαγή δε θα είναι ουσιαστική, θα είναι επιφανειακή.

ΣΕΛ.  3

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις συνέπειες από πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές
  • Οι τεράστιες συνέπειες από φυσικά φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες, οι σεισμοί ή από τις δασικές πυρκαγιές είναι επακόλουθο μιας πολιτικής που υποτάσσει τη ζωή των εργαζομένων στους νόμους του κέρδους. Ενώ η επιστήμη και η τεχνική μπορούν να δώσουν σήμερα πλήρεις λύσεις στα προβλήματα αυτά, η πολιτική βούληση της άρχουσας τάξης και των πολιτικών της εκφραστών είναι αρνητική σε μια τέτοια προοπτική, επειδή στοχεύουν στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και τη μεγιστοποίηση των κερδών.
  • Τα προβλήματα αυτά είναι συνυφασμένα και με άλλες πολιτικές και κύρια με την ιδιοκτησία και τις χρήσεις γης, με τις επιλεξιμότητες και προτεραιότητες των λεγόμενων «Μεγάλων Εργων», με τους τρόπους κατασκευής και διαχείρισης των έργων που ικανοποιούν τα κέρδη του κεφαλαίου, συνολικά με τις ταξικές επιλογές ανάπτυξης της χώρας. Χρειάζεται άλλη πολιτική που να αντιμετωπίσει τη θωράκιση της χώρας σαν ένα τεράστιο έργο υποδομής σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

6 - 7


ΣΕΛ.  6  -  7

Eurokinissi

ΠΑΤΡΑ
Ανελέητο κυνηγητό σε βάρος των Αφγανών προσφύγων

Συνεχίζεται το ανελέητο κυνηγητό σε βάρος Αφγανών προσφύγων. Χτες έγιναν 200 συλλήψεις και μπουλντόζα της Πολεοδομίας ισοπέδωσε ένα μικρό καταυλισμό. Παραμένουν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών άλλοι 100 πρόσφυγες που συνελήφθησαν τις προηγούμενες δύο μέρες. Η επιχείρηση της Αστυνομίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Παρέμβαση - καταγγελία της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  21

ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Απαιτούν κατάργηση των συμβάσεων

Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, εξοβελισμό των σωματείων από τους τόπους δουλιάς, διά βίου κατάρτιση και παραπέρα ελαστικοποίηση της εργασίας απαιτούν οι μεγαλοβιομήχανοι. Οι εργαζόμενοι θα δώσουν απάντηση σε εργοδοσία και κυβέρνηση στις 13 Φλεβάρη, υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ (φωτ. από το προχτεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα).


ΣΕΛ.  12


Σήμερα η σύσκεψη

Πλατιά σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών διοργανώνει σήμερα Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος), η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 13 Φλεβάρη.


ΣΕΛ.  13
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Οι λαοί να ανησυχούν

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της συνεργασίας επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων για πιο ενεργητική συμμετοχή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.


ΣΕΛ.  9
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαμαρτυρία στην ισραηλινή πρεσβεία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία κατά του απάνθρωπου αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, θα προχωρήσει σήμερα. στις 10 π.μ., αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής και της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  17
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΠ
Επικίνδυνο για τα λαϊκά δικαιώματα

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι επικίνδυνο για τα πιο στοιχειώδη λαϊκά δικαιώματα, αφού αναπροσαρμόζει το ρόλο της στο πλαίσιο των νέων αντιδραστικών «τρομονόμων».


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ