Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Γενάρη 2019 - αριθ. φύλλου: 13172

ΤΟΠΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Μαχητική, αγωνιστική, λαϊκή απάντηση η ψήφος στο ΚΚΕ παντού!

Συνεχίζεται σε όλη τη χώρα η δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεων


ΣΕΛ.  8   -   9
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΘΕΣΜΟΥΣ»
Συμφώνησαν για ... μνημονιακές αυξήσεις στον κατώτατο μισθό

Αντικείμενο συζήτησης και η πορεία υλοποίησης του αντιασφαλιστικού νόμου - λαιμητόμου Κατρούγκαλου


ΣΕΛ.  15

Με το ΚΚΕ ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, τα ΝΑΤΟικά σχέδια και τον εθνικισμό

Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ., στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

  • Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου, και στη Λάρισα στην πλατεία ΑΤΑ.
  • Προσπάθεια εξωραϊσμού της συμφωνίας από την κυβέρνηση στη Βουλή, θεατρινισμοί από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα, που δεν αμφισβητούν το ευρωΝΑΤΟικό της περιεχόμενο.
  • Σφυροκόπημα και αποκαλύψεις από τους βουλευτές του ΚΚΕ.
  • Σήμερα προγραμματίζεται να ψηφιστεί η επικίνδυνη για τους λαούς συμφωνία.

ΣΕΛ.  3   -   6

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το δικό μας όχι

Η κυβέρνηση και από κοντά η ΝΔ και όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα συνεχίζουν την τακτική όλων των προηγούμενων να ανάγουν την ονοματολογία σε κριτήριο για να τοποθετηθεί ο λαός απέναντι στην απαράδεκτη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. Ταυτόχρονα, παρουσιάζουν το «ναι» και το «όχι» απέναντι σ' αυτήν τη συμφωνία ως υποτιθέμενη «διαχωριστική γραμμή» μεταξύ τους.

Επιχειρούν έτσι να κρύψουν την ουσία της, δηλαδή το αμερικανοΝΑΤΟικό περιεχόμενο της συμφωνίας και το γεγονός ότι η κυβέρνηση την προωθεί με σθένος, υπηρετώντας τον συνολικότερο σχεδιασμό διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, επιδιώκοντας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης.

Ακριβώς σε αυτήν την ουσία πρέπει να σταθεί ο λαός, για να καταλάβει τον χαρακτήρα της τοποθέτησης κάθε πολιτικής δύναμης, να δει καθαρά τι σημαίνει το «όχι» και το «ναι» του καθενός.

Το «ναι» στη συμφωνία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, των υπολειμμάτων των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και άλλων εγκρίνει τη συμφωνία που διαμορφώθηκε κάτω από την παρέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, επιχειρηματικών ομίλων, που βλέπουν τις μεγάλες «ευκαιρίες» κερδοφορίας που γεννιούνται μέσα από την προώθηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια και συνολικότερα την αναβάθμιση της θέσης τους στην περιοχή.

Είναι «ναι» σε μια συμφωνία που ακριβώς γι' αυτόν το λόγο δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, διατηρώντας ζωντανά τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, με διατυπώσεις που αφήνουν ανοιχτό τον «εθνοτικό» χαρακτήρα του όρου «μακεδονικός» και δίνουν τροφή στους αλληλοτροφοδοτούμενους εθνικισμούς σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, που θα αξιοποιηθούν κατά το δοκούν στο πλαίσιο των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Το «όχι» της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, των ΑΝΕΛ και των φασιστών της Χρυσής Αυγής έχει τον ίδιο παρονομαστή με το «ναι» της κυβέρνησης και των υπολοίπων. Ολοι αυτοί δεν ασχολούνται με τον ΝΑΤΟικό χαρακτήρα της και τους σχεδιασμούς που υπηρετεί, όχι μόνο επειδή δεν τους αμφισβητούν, αλλά επειδή συμφωνούν.

Προτάσσουν τη λογική της ονοματολογίας, αναπαράγουν αλυτρωτικές και ανιστόρητες κραυγές περί «μίας και ελληνικής Μακεδονίας», κρύβοντας την ουσία και προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους για την προώθηση των ίδιων επικίνδυνων σχεδιασμών.

Μόνο το ΚΚΕ, με την καταψήφιση της συμφωνίας, όσο και διαχρονικά με τον αγώνα και τη στάση του, εκφράζει το πραγματικό από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων «όχι» στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια, και ταυτόχρονα το «όχι» στους εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί αυτών των σχεδιασμών.

Μόνο το ΚΚΕ λέει ταυτόχρονα «ναι» στην αλληλεγγύη, τη φιλία και την κοινή πάλη των λαών της περιοχής ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Και αυτά θα ακουστούν ξανά σήμερα δυνατά στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΚΚΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.Οχι άλλη κωλυσιεργία στην έρευνα για τις συνακροάσεις σε βάρος του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  15
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ωμή παρέμβαση ΗΠΑ με παρότρυνση για πραξικόπημα

ΣΕΛ.  19


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org