Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10751

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πανευρωπαϊκή σύσκεψη ταξικών συνδικάτων στις 17 - 18 Σεπτέμβρη

Συντονισμός των δυνάμεων σε κοινούς αγώνες για:

  • Την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων και να μην εφαρμοστούν αυτές οι πολιτικές των συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων της Ευρώπης.
  • Να απαιτήσουμε μέτρα που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.
  • Να βοηθήσουμε την εργατική τάξη στην Ευρώπη να κατανοήσει ότι το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός.
  • Να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΣΕΛ.  16

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ η επίσκεψη στις πρεσβείες χωρών της Μέσης Ανατολής

Σκοπός, η ενημέρωση του Κόμματος για τις τελευταίες εξελίξεις και η παρουσίαση των θέσεών του σχετικά με την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται για τους λαούς της περιοχής μας, για τον ελληνικό λαό, από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την εμπλοκή σ' αυτά και της ελληνικής κυβέρνησης

Το ΚΚΕ απαιτεί:

  • Η ελληνική κυβέρνηση να παραιτηθεί από τα στρατιωτικά γυμνάσια και να σταματήσει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.
  • Να γυρίσουν πίσω όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές, που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Σεβασμό της κυριαρχίας κι εδαφικής ακεραιότητας κάθε χώρας, ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστική απειλή κι επέμβαση, που μπορεί να γίνει κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα.
  • Αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη (υψίπεδα και περιοχή του Γκολάν, Δυτική Οχθη κ.ά.).
  • Πλήρη διάλυση των εποικισμών και τη δημιουργία του παλαιστινιακού κράτους (Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Οχθη) με πρωτεύουσά του την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ.
  • Λύση του ζητήματος των προσφύγων. Tην επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων με βάση το ψήφισμα 194 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και σύμφωνα επίσης με τα άλλα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
  • Αμεση απελευθέρωση από το Ισραήλ όλων των Λιβανέζων και Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων καθώς και των Παλαιστίνιων υπουργών και βουλευτών.
  • Αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου και την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού απ' όλα τα κατεχόμενα εδάφη του νοτίου Λιβάνου συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής Σεμπάα.

ΣΕΛ.  6  -  7

ICON

ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΚΑΡΥΣΤΟ-ΚΡΗΤΗ
Απροστάτευτα τα δάση όλης της χώρας

Στην Κάρυστο η φωτιά κατέστρεψε οκτώ σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Στην Κρήτη η καταστροφή του σπάνιου φοινικοδάσους στην Πρέβελη του Ρεθύμνου (φωτ.) αποτελεί έγκλημα. Οι κυβερνητικές διαρροές ότι επίκειται νομιμοποίηση των καταπατήσεων προκειμένου να συγκεντρωθούν έσοδα, αποτελεί πρόσκληση στους κάθε είδους καταπατητές - εμπρηστές να αναλάβουν δράση.


ΣΕΛ.  22  -  23

Ανησυχίες αστών

Ζοφερό κλίμα αβεβαιότητας επικρατεί στην αγορά. Οι επιχειρήσεις και το κέρδος έχουν δαιμονοποιηθεί. Η υπέρμετρη και άλογη φορολόγηση στεγνώνει την αγορά. Η κυβέρνηση να βοηθήσει τη χώρα να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτά προπαγανδίζουν οι αστοί. Βιάζονται να ξεπεράσουν την κρίση σε όφελός τους, απαιτώντας μέτρα εξασφάλισης επενδύσεων, ένταση προπαγάνδας υπέρ κερδών και κεφαλαίου, ώστε να χειραγωγούνται οι λαϊκές δυνάμεις στην πολιτική τους ως μονόδρομο. Ανησυχούν λόγω των αντιφάσεων του συστήματος, φοβούνται για δυνατότητες λαϊκού ξεσηκωμού λόγω της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής. Τα ως τώρα κυβερνητικά μέτρα μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης, (Εργασιακό, Ασφαλιστικό, συμβάσεις πείνας, εμπορευματοποίηση Υγείας-Πρόνοιας, κλπ.), αυξάνουν την κερδοφορία. Οι αστοί θέλουν γεμάτα κρατικά ταμεία, για να πάρουν χρήμα να επενδύσουν. Η αντιλαϊκή φορολογία, για γέμισμα των κρατικών ταμείων, φουντώνει την ακρίβεια, μειώνει την αγοραστική δύναμη μαζί με τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων. Ζητούν λογική φορολόγηση, που σημαίνει και απαίτηση φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο. Επιβεβαιώνουν το ΚΚΕ στο εξής: κανένα μείγμα πολιτικής δεν μπορεί να ενισχύει ταυτόχρονα μονοπώλια και λαό. Αυτό είναι το αδιέξοδό τους. Να το κάνει ο λαός αξεπέραστο με τους αγώνες για κάλυψη όλων των αναγκών του, ενάντια στα μέτρα και στα μνημόνια, ώσπου να τους ανατρέψει. Ο λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να νοιάζεται για επενδύσεις και κέρδη του κεφαλαίου. Να παλεύει, για να πληρώσει αυτό την κρίση.



ΠΑΜΕ
Κοινός αντιμονοπωλιακός αγώνας για την Υγεία

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται η πάλη και η οργάνωση της δράσης όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της φτωχής αγροτιάς ενάντια στην επίθεση των μονοπωλίων στην Υγεία. Ενάντια στην εμπορευματοποίηση και κάθε μορφής επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας, για σύγχρονες υπηρεσίες και υποδομές Υγείας που θα στοχεύουν στη σύγχρονη πρόληψη και προστασία της υγείας του λαού.


ΣΕΛ.  17
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «GOLDAIR HANDLING»
Συνέπεια της πολιτικής που θέλει τις Μεταφορές εμπόρευμα

ΣΕΛ.  16
Προκλητική «πρόβλεψη» για τη δυσκολότερη σχολική χρονιά!

ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ