Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10749

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Παλλαϊκό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 11 Σεπτέμβρη

Στην πλατεία Αριστοτέλους στις 11 Σεπτέμβρη, 6 το απόγευμα, ανακοίνωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ ότι θα γίνει το συλλαλητήριο που διοργανώνει ενόψει της ΔΕΘ και καλεί εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, μικρούς επαγγελματίες της πόλης, φτωχούς αγρότες, γυναίκες σε αγωνιστική εργατική - λαϊκή «υποδοχή» της κυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  13

ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ από κυβέρνηση - τρόικα

ΚΚΕ: Η νέα μείωση κατά 4 δισ. ευρώ των κρατικών εξόδων, εκτός από ιδιωτικοποιήσεις και εκποιήσεις, θα έχει ως αποτέλεσμα να μετατραπεί και η ήδη τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, στα ασφαλιστικά ταμεία, σε άκρως επικίνδυνη για τη ζωή του λαού.

Νέες σαρωτικές ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, άγριο πετσόκομμα των δαπανών για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Συμπληρωματικές περικοπές των δημόσιων δαπανών κατά 4 δισ. ευρώ πέραν των προβλέψεων. Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΟΣΕ. Παράδοση των υδάτινων πόρων - αποθεμάτων της χώρας σε ιδιώτες, αλλά και απροκάλυπτη παραβίαση του Συντάγματος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μπίζνες των μονοπωλιακών ομίλων.Αυτά είναι τα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του «επικαιροποιημένου μνημονίου» που υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος. Κείμενο που παραδόθηκε στους εκπροσώπους της τρόικας με ημερομηνία 6 Αυγούστου 2010, στο πλαίσιο των πρόσφατων επαφών για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου, και δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Να μη λείψει κανείς

Κυκλοφόρησαν τα κουπόνια ενίσχυσης του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» φέτος μετράει 36 χρόνια ζωής και ήδη η μεγαλύτερη γιορτή της νιότης, ταξιδεύει όλη τη χώρα, με τελικό προορισμό την Αθήνα, όπου θα κορυφωθεί στις 16 - 17 - 18 Σεπτέμβρη στο «πάρκο Τρίτση», στο Ιλιον.


ΣΕΛ.  17

Νέα άγρια μέτρα

Η προχτεσινή «κοινή διαπίστωση» πρωθυπουργού και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αρχίζουν να αποδίδουν, ότι δημιουργούνται συνθήκες για έναν «ενάρετο» κύκλο στην οικονομία, εννοώντας ανάκαμψή της, που προπαγανδίστηκε δεόντως από τα αστικά επιτελεία, ιδιαίτερα τα ΜΜΕ, προκαλεί το ερώτημα: Για ποιον αρχίζουν να αποδίδουν τα μέτρα; Η οικονομία δεν είναι ταξικά ουδέτερη. `Η τα μονοπώλια θα ωφελούνται ή ο λαός. Εγινε προσπάθεια να διαμορφώσουν ψυχολογία σε λαϊκές δυνάμεις ότι, τάχα, έρχονται «καλύτερες μέρες», ότι, τάχα, «οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο». Ουδέν ψευδέστερον. Ο λαός από την ως τώρα εμπειρία του ξέρει ότι τα κυβερνητικά μέτρα του «κάνουν το βίο αβίωτο». Αλλά την ίδια μέρα της «αισιόδοξης διαπίστωσης», η Κομισιόν είπε για νέα μέτρα το 2010 και το 2011, ενώ μόλις χτες με τη «νέα έκδοση» του μνημονίου, σε συμφωνία με την κυβέρνηση, ζήτησε άμεσα, το 2010, περικοπές δαπανών κατά 4 δισ. ευρώ επιπλέον και νέα αντιασφαλιστικά μέτρα το 2011. Ετσι, εκτός από το γεγονός ότι αυξάνουν συνεχώς τα πακέτα δισεκατομμυρίων ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης προς τράπεζες και άλλα τμήματα του κεφαλαίου, εκτός από ιδιωτικοποιήσεις, θα περικόψουν κι άλλο μειώνοντας ακόμη πιο δραστικά τις δαπάνες σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, ασφαλιστικά ταμεία. Οδηγούν το λαό στην πτώχευση για να κερδοφορούν και να ισχυροποιούνται τα μονοπώλια. Οποια ανάκαμψη της οικονομίας σημειωθεί θα είναι σύντομη και αναιμική. Για το λαό τα δεινά θα συνεχίζονται, θα μεγαλώνουν. Οργάνωση, ενιαίος λαϊκός αγώνας, αντεπίθεση.



ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟΙ ΣΕ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Φοβούνται τη λαϊκή καταδίκη

Οι διαγκωνισμοί και οι αντιπαραθέσεις που εξελίσσονται στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και στα άλλα κόμματα για το ποιος θα είναι ή δε θα είναι ο επίσημος υποψήφιός τους στις τοπικές εκλογές και η προσπάθειά τους να εμφανίσουν τους υποψηφίους τους ως ανεξάρτητους, άφθαρτους, αυτοδιοικητικούς, αντανακλούν την αγωνία τους να αποφύγουν τη λαϊκή καταδίκη για την πολιτική τους.


ΣΕΛ.  3
ΘΛΙΒΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Εκφυλιστικά φαινόμενα και ευθύνες της κυβέρνησης

ΣΕΛ.  27
ΤΟΜΕΑΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Ο ανταγωνισμός φέρνει κύμα μαζικών απολύσεων

ΣΕΛ.  12
ΗΠΑ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Υπό πίεση οι ισραηλινο-παλαιστινιακές συνομιλίες

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ