Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Αυγούστου 2004 - αριθ. φύλλου: 8956

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Επέβαλαν την πληρωμή των δουλεμένων μεροκάματων

Η απόφαση των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ να παλέψουν για να αντιμετωπίσουν την εργοδοτική ασυδοσία και η παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ ανάγκασαν χτες τους εργοδότες να πληρώσουν τα μεροκάματα και τις υπερωρίες δύο μηνών. Είναι η δεύτερη πετυχημένη κινητοποίηση εργαζομένων μέσα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, μετά από αυτήν στο Ολυμπιακό Χωριό όπου, επίσης, πληρώθηκαν τα μεροκάματα, μετά από στάση εργασίας.


ΣΕΛ.  11

ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ
ΝΤΟΠΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ πολιτικών ευθυνών

Υπό τη σκέπη του πολιτικού και αθλητικού κατεστημένου, η χρήση απαγορευμένων ουσιών

Ο κύκλος του ντόπινγκ στον αθλητισμό δεν έχει τέλος. Η δυσωδία, που αναδύεται από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, προκαλεί στο λαό οργή και αγανάκτηση για όσους καλλιεργούν, συντηρούν και προστατεύουν το κύκλωμα, για να κάνουν τις «δουλιές» τους, να πλουτίζουν και να εξυπηρετούν τις όποιες επιδιώξεις τους. Τις πολυεθνικές - χορηγούς, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τους ποικιλώνυμους διεθνείς αθλητικούς παράγοντες και, μαζί τους, το πολιτικό και αθλητικό κατεστημένο της χώρας μας.

Κι ενώ, τόσο η νυν κυβέρνηση, όσο και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «νίπτουν τας χείρας τους» και μιλούν για την ανάγκη εξυγίανσης, τα όσα αποκαλύπτονται δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία για τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός πως ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων είχε διαπιστώσει, από το 2003 ακόμη, την παράνομη εισαγωγή από τις ΗΠΑ και τη διακίνηση σε εκατοντάδες γυμναστήρια της χώρας απαγορευμένων αναβολικών ουσιών από την εταιρία του προπονητή Χρ. Τζέκου, χωρίς να παρθεί ουσιαστικά το παραμικρό μέτρο!

Στο μεταξύ, χτες, ανακοινώθηκε ότι Ελληνας αρσιβαρίστας βρέθηκε ντοπαρισμένος!


ΣΕΛ.  7   -   9

Associated Press

ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Συνεχίζεται το μακελειό στη Νατζάφ

Σύγχυση επικρατούσε, χτες, για το τι ακριβώς συμβαίνει στη Νατζάφ, καθώς οι σιίτες μαχητές του Μουκτάντα Σαντρ φέρονται να εγκατέλειψαν το ιερό μαυσωλείο του ιμάμη Αλί, παραδίδοντάς το στις σιιτικές θρησκευτικές αρχές, χωρίς, όμως, να καταθέσουν τα όπλα τους. Την ίδια ώρα, δημοσιογραφικές, αλλά και αμερικανικές πηγές διέψευδαν τους ισχυρισμούς της ιρακινής δοτής κυβέρνησης ότι τον έλεγχο του μαυσωλείου ανέλαβε η ιρακινή αστυνομία. Στην ευρύτερη περιοχή, οι μάχες συνεχίζονταν με αμείωτη ένταση, ενώ εκατόμβη νεκρών και τραυματιών προκάλεσαν οι σκληροί βομβαρδισμοί, που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα κατά των θέσεων των σιιτών μαχητών αμερικανικά βομβαρδιστικά.


ΣΕΛ.  13


ΚΕΡΚΥΡΑ - ΣΤΕΡΕΑ
Εργασιακός μεσαίωνας και απολύσεις

Τη σκυτάλη του αγώνα παίρνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, για να αντιμετωπίσουν την εργοδοτική ασυδοσία. Την ίδια ώρα, το δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν εργαζόμενοι σε μια σειρά επιχειρήσεις της Στερεάς, καθώς οι απολύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη


ΣΕΛ.  10
Περιβαλλοντικό έγκλημα στην Εύβοια

Εγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου της Εύβοιας βρίσκεται σε εξέλιξη, στην περιοχή της Νεροτριβιάς, σε μια πευκόφυτη δασική έκταση 16.500 στρεμμάτων


ΣΕΛ.  26

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ