Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11315

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Αντιλαϊκός πόλεμος για τις ανάγκες των μονοπωλίων

Αλέκα Παπαρήγα: Ο λαός να ανασυνταχτεί, να καταφέρει να μπλοκάρει αυτά τα μέτρα

  • Ετοιμες οι δραστικές αντιλαϊκές περικοπές και το πακέτο ιδιωτικοποιήσεων.
  • Οι «κόκκινες γραμμές» της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ είναι σκέτη απάτη.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ με ενότητα και ταξική αλληλεγγύη
  • ΚΚΕ: Οι προκλήσεις και η συκοφαντία δεν θα περάσουν
  • ΠΑΜΕ: Γελιέται η κυβέρνηση αν νομίζει ότι έτσι θα φοβίσει το εργατικό κίνημα

Eurokinissi

  • Οι μαχητικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης, δίνουν δύναμη στον ηρωικό αγώνα των απεργών. Στο κενό κρατική βία - τρομοκρατία και δράση απεργοσπαστών.
  • Αποκλειστικά υπεύθυνη η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, που με την κρατική καταστολή και την προβοκατόρικη εργολαβία βουλευτή της κατά των απεργών δίνει αέρα στα πανιά της ασυδοσίας και των εκβιασμών του Μάνεση κατά των εργατών, ενώ την ίδια ώρα εμπαίζει το Σωματείο.


ΣΕΛ.  8   -   11

Η ευθύνη στην κυβέρνηση

Η απεργία στη «Χαλυβουργία» και η εξέλιξή της δεν είναι απλώς ένας αγώνας ανάμεσα στους χαλυβουργούς και τον εργοδότη τους, αλλά μια γενικευμένη ταξική αντιπαράθεση ενάντια στους συνασπισμένους καπιταλιστές μαζί με τις κυβερνήσεις τους προκειμένου να στείλουν μήνυμα στην εργατική τάξη ότι ο πόλεμός τους για την επιβολή των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων για να βγουν από την κρίση τσακίζοντας τους εργάτες, θα περάσει διά πυρός και σιδήρου. Η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ και την καταστολή δίνει εξετάσεις στο κεφάλαιο ότι μαζί με τα αντεργατικά μέτρα είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει και τις συνθήκες που θα μπορούν να υπερεκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα της «άκρας του τάφου σιωπής» των εργατών, τσακίζοντας το κίνημα και τους αγώνες τους. Επομένως τους εξασφαλίζει ιδανικό περιβάλλον για επενδύσεις με μεγάλη κερδοφορία, χωρίς εργατικές διεκδικήσεις. Η κυβέρνηση έχει απόλυτη την ευθύνη γιατί θέλει τους χαλυβουργούς ως «πρόβατα επί σφαγή» στις ορέξεις του Μάνεση. Οχι μόνο γιατί έχει θέσει στη διάθεσή του τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό, αλλά και γιατί εμπαίζει με την τακτική της τους χαλυβουργούς. Τώρα ακόμη πιο αποφασιστικά ένταση της ταξικής αλληλεγγύης. Είναι μονόδρομος το «όλοι για έναν και ένας για όλους». Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης.ΣΥΡΙΑ
Ενίσχυση ενόπλων από τους ιμπεριαλιστές

ΣΕΛ.  23
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κινητοποίηση σήμερα για το εφάπαξ

ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ
Κόντρα στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ

ΣΕΛ.  20
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Ενάντια στη φοροληστεία

ΣΕΛ.  32
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τσακίζει τις παροχές υπηρεσιών Υγείας στο λαό

Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία, κυρίως στην επαρχία, οδηγούνται σε οριακό - λόγω των περικοπών - σημείο λειτουργίας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος σχεδιάζει καινούργιες περικοπές, ενόψει της έλευσης των συγχωνεύσεων.


ΣΕΛ.  3


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org