Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11313

ΣΥΡΙΑ
Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις και οι προετοιμασίες ιμπεριαλιστικής εισβολής

ΣΕΛ.  3

Κάτω τα χέρια από τους χαλυβουργούς Η απεργία συνεχίζεται
  • Τη Δευτέρα συλλαλητήρια αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα
  • Σωματείο Χαλυβουργών: Είναι γελασμένοι αν με τέτοιες ενέργειες πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να σπάσουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών που κρατάει εδώ και 9 μήνες
  • ΚΚΕ: Το χτύπημα αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Ενταση της αλληλεγγύης
  • Με γκανγκστερικό τρόπο χτες τα ξημερώματα, εισέβαλαν τα ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», μετά από εισαγγελική εντολή, με χρήση χημικών, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις απεργών. Υπεύθυνη είναι κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
  • Αμεση η ανταπόκριση χιλιάδων εργαζομένων χτες από το πρωί ως το απόγευμα στο κάλεσμα του σωματείου των Χαλυβουργών και του ΠΑΜΕ για αλληλεγγύη έξω από το εργοστάσιο.
  • ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ, εκατοντάδες Ομοσπονδίες, συνδικάτα και άλλοι μαζικοί φορείς καταδίκασαν την επίθεση καλώντας σε αλληλεγγύη.
  • Διαβήματα διαμαρτυρίας στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
  • Οργίασαν τα αστικά ΜΜΕ διαδίδοντας ότι έσπασε η απεργία, εντείνοντας τη βρώμικη προπαγάνδα κατά των απεργών ότι κλείνουν τα εργοστάσια.

ΣΕΛ.  6  -  11

Ατιμη προπαγάνδα

Ξεσπάθωσε χτες ξανά η άτιμη αστική προπαγάνδα για την υπεράσπιση του «δικαιώματος στην εργασία» για το οποίο έγινε η γκανγκστερική ενέργεια από τον κρατικό μηχανισμό, Αστική Δικαιοσύνη και ΜΑΤ. Ο πρωθυπουργός επίσης, οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, που είναι απροκάλυπτοι υπερασπιστές της κεφαλαιοκρατίας και εχθροί της εργατικής τάξης, δήλωναν υπέρ του δικαιώματος της εργασίας. Είναι όλοι αυτοί που χτύπησαν τους χαλυβουργούς για να μπουν στο εργοστάσιο οι διευθυντές και μια χούφτα απεργοσπάστες, μηχανισμός του εργοδότη, συμβάλλοντας στην επιδίωξή του να τσακίσει τους απεργούς. Είναι όλοι αυτοί που η πολιτική τους τσακίζει το δικαίωμα στην εργασία, όταν χρηματοδοτεί επιχειρηματίες που κλείνουν τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τις μεταφέρουν στο εξωτερικό για να βγάλουν περισσότερα κέρδη. Είναι όλοι αυτοί που με την πολιτική τους ενισχύουν την κερδοφορία των καπιταλιστών η οποία οδηγεί στην κρίση, στις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις φτάνοντας τους ανέργους στην Ελλάδα στο 1.500.000. Πού πήγε εδώ η υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία; Πάει πολύ οι διαχειριστές της πολιτικής αύξησης των κερδών να μιλούν για δικαίωμα στη δουλειά. Για τους καπιταλιστές νοιάζονται. Και το χτύπημα έγινε για να σπάσουν τους απεργούς, δίνοντας στίγμα πως η κυβέρνηση προσφέρει στους επίδοξους επενδυτές ιδανικές συνθήκες ταξικής υποταγής τσακίζοντας τους εργατικούς αγώνες. Να μην τους περάσει.




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ