Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10967

Κόλαση για το λαό - παράδεισος για το κεφάλαιο τα νέα κυβερνητικά μέτρα
  • Καρατόμηση επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ, αναπηρικών συντάξεων, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών
  • Νέοι φόροι-καρμανιόλα για τα λαϊκά στρώματα. Δραστική μείωση του αφορολόγητου λαϊκού εισοδήματος
  • Αγριο τσεκούρι σε κοινωνικά επιδόματα, όπως ανεργίας, ΕΚΑΣ, ΑμΕΑ, εργατικής κατοικίας κ.ά.
  • Νέες δραστικές περικοπές στην παροχή υπηρεσιών Υγείας και Φαρμάκων, απολύσεις στο Δημόσιο
  • Ιδιωτικοποιήσεις όσων επιχειρήσεων έχουν απομείνει σε κρατική ιδιοκτησία, για να κερδοφορεί το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  10  -  12

ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ η κόκκινη γραμμή του ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Μας χωρίζει χάος από την κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός και λίγο - πολύ υποστηρίζουν και τα άλλα κόμματα για τη σωτηρία γενικά της Ελλάδας. Θέλουν το λαό χωρίς δικαιώματα, για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ώστε να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος επενδύσεων από τα λιμνάζοντα, τα συσσωρευμένα κεφάλαια που υπάρχουν

  • Απέναντι στο λαό δεν στέκεται μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προηγούμενα της ΝΔ, είναι η δικτατορία των μονοπωλίων, του κεφαλαίου, με τις πλάτες της ΕΕ. Μας ενδιαφέρει οι εργαζόμενοι να ανασάνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά πρέπει το εργατικό κίνημα, το κίνημα της αγροτιάς, των αυτοαπασχολουμένων να χαράξει τη δική του κόκκινη γραμμή.
  • Η βάση του κινήματος είναι κάθε τόπος δουλειάς, κάθε σχολείο, Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ. Εκεί κρίνεται η μάχη, γιατί απέναντι είναι αυτός που εξυπηρετεί η κυβέρνηση, ο βιομήχανος, ο εφοπλιστής, ο μεγαλέμπορος. Το ζήτημα της εργατικής λαϊκής εξουσίας και της αποδέσμευσης από την ΕΕ να ανέβει στις σημαίες των εργαζομένων και να υπάρξει στρατηγικά μελετημένος αγώνας γι' αυτόν το στόχο.

ΣΕΛ.  7  -  9

ΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Χαρίλαο Φλωράκη

Την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα με το ΚΚΕ, που ο ίδιος ταύτισε τη ζωή του, έδωσαν στον σύντροφο Χαρίλαο Φλωράκη οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ, στην εκδήλωση που διοργάνωσε, την περασμένη Κυριακή, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6

ΚΚΕ
Γιατί «όχι» στη συνάντηση

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, να πραγματοποιηθεί συνάντησή τους. Θεωρεί ότι δεν υπάρχει αντικείμενο για τη συγκεκριμένη συνάντηση, από τη στιγμή που είναι και γνωστές και εκ διαμέτρου αντίθετες οι θέσεις της κυβέρνησης και του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ απορρίπτει τόσο το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση με τους συμμάχους της, όσο και τη γενική πολιτική της. Αλλωστε, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν κάνει βήμα πίσω από τους στόχους που έχει καθορίσει με την τρόικα. Το ΚΚΕ, όπως και προηγουμένως, δεν πρόκειται να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην πολιτική που σφαγιάζει εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Καλεί τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα της συναίνεσης, μέσα από την οποία η κυβέρνηση και η ΕΕ επιδιώκουν την πτώχευση του λαού, για να βγει το κεφάλαιο πιο ισχυρό από την κρίση που το ίδιο και οι πολιτικοί του εκφραστές δημιούργησαν. Σήμερα, είναι αναγκαία όσο ποτέ η λαϊκή συμμαχία για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συγχαρητήριο μήνυμα στο ΑΚΕΛ

ΣΕΛ.  13
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Ανταγωνισμοί για την Ενέργεια

ΣΕΛ.  14
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ερευνα για φτηνούς εργάτες

ΣΕΛ.  25
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Σύσκεψη για τα ΒΑΕ

ΣΕΛ.  17
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση σήμερα

ΣΕΛ.  15
ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα

ΣΕΛ.  40
ΚΝΕ
Ο Αθλητισμός κόντρα στα ναρκωτικά

ΣΕΛ.  40
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία

Με αποφασιστικότητα συνεχίζουν οι ναυτεργάτες τη μάχη ενάντια στη «μαύρη», ανασφάλιστη εργασία που κυριαρχεί στα πειρατικά - ανασφάλιστα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία της γραμμής Πάτρας - Ιταλίας. Μάχη που από το περασμένο Σάββατο επεκτάθηκε από το λιμάνι της Κορίνθου - όπου έχουν ακινητοποιήσει εδώ και μία βδομάδα το πλοίο «OLYMPUS» (πρώην «ROPAX II») - και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, μπλοκάροντας το πλοίο «AQUA HERCULES» (πρώην «ROPAX I»).


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ