Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11238

Αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις πύλες του εργοστασίου

Η απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 10 π.μ., στις πύλες του εργοστασίου, όπου οι χαλυβουργοί επί 174 μέρες δίνουν έναν πρωτόγνωρο αγώνα που αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης.


ΣΕΛ.  8

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τις προτάσεις του ΚΚΕ για την Υγεία παρουσίασε η Αλέκα Παπαρήγα

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για την Υγεία αποτελούν συνεκτικό πλαίσιο που ξεκινά από το αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας με δωρεάν παροχή υπηρεσιών και καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα. Πρώτο ζήτημα η δημόσια Υγεία που σημαίνει συστηματοποιημένη πρόληψη, έγκαιρη μελέτη και πρόγνωση, οι θέσεις μας για τα Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία. Προβάλλουμε τη θέση για ισότιμες υπηρεσίες Υγείας από πριν γεννηθεί ένα παιδί. Για να πραγματοποιηθούν απαιτούνται ριζικές αλλαγές, συνολική ανατροπή. Παρ' όλα αυτά, είναι έτσι διατυπωμένες που δίνουν τη δυνατότητα, με διεκδίκηση σήμερα, κάποιες από αυτές τις προτάσεις να επιβληθούν και να έχει κάποιες κατακτήσεις ο λαός. Είναι θέμα συσχετισμού δυνάμεων. Χρειάζεται ένα πλειοψηφικό λαϊκό ρεύμα που στηρίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη και στη συμμαχία της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου, των γυναικών και της νεολαίας. Η ψήφος στις εκλογές μπορεί να συμβάλει σ' αυτή την προοπτική με ισχυροποίηση του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6  -  11

Eurokinissi

ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ
Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Φλώρινα - Πτολεμαΐδα

Συγκεντρώσεις ενάντια στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στο τσάκισμα μισθών και συντάξεων και στην άρση της μονιμότητας διοργανώνει το ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 23 Απρίλη στην Πτολεμαΐδα και την Τρίτη 24 Απρίλη στη Φλώρινα.


ΣΕΛ.  14

Να πιάσει τόπο η ψήφος

Τα αστικά ΜΜΕ επικεντρώνουν σταθερά το ενδιαφέρον στο «άθροισμα» που συγκεντρώνουν στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το ενδιαφέρον αυτό φάνηκε πιο καθαρά στον τελευταίο γύρο των δημοσκοπήσεων που είδαν χτες το φως της δημοσιότητας. Τα αστικά επιτελεία αλλά και οι ξένοι σύμμαχοί τους έχουν την αγωνία και το φόβο αν από κοινού τα δύο κόμματα καταφέρουν να συγκεντρώσουν πάνω από το αναγκαίο ποσοστό ψήφων και εδρών στη Βουλή για να σχηματιστεί κυβέρνηση, που θα επιβάλει τη νέα σφαγή των μισθών και των συντάξεων, τις παραπέρα περικοπές σε Υγεία-Πρόνοια, την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ώστε να διασφαλιστεί η «επανεκκίνηση» της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, με τη «νομιμοποίηση» από τη λαϊκή ψήφο. Ταυτόχρονα έχουν έτοιμες και τις εφεδρείες, δηλαδή τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα, που διατυμπανίζουν τη στοχοπροσήλωσή τους στην ΕΕ, στην παραμονή στο ευρώ πάση θυσία. Ως κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι πανέτοιμα να στηρίξουν ή να συμμετάσχουν σε μια συμμαχική κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και γι' αυτό τα περιλαμβάνουν στον ευρύτερο σχηματισμό της λεγόμενης «ευρωπαϊκής πλειοψηφίας». Οι προεκλογικοί διαξιφισμοί, οι κοκορομαχίες και οι εκατέρωθεν κατηγορίες για κόμματα του ευρώ και της δραχμής που εκτοξεύονται, εντάσσονται στα τρομοκρατικά διλήμματα των αστών για να υποτάξουν τη λαϊκή ψήφο στην αστική πολιτική κάθε απόχρωσης. Οι αστοί δε φοβούνται από τη δύναμη των λεγόμενων αντιμνημονιακών. Η δύναμή τους αθροίζεται στο αστικό πολιτικό σύστημα. Ο λαός δεν πρέπει να σπαταλήσει την ψήφο του στα διάφορα αντιμνημονιακά αναχώματα, αλλά να τη δώσει εκεί που πιάνει τόπο και μετρά 100% υπέρ των δικών του συμφερόντων: στο ΚΚΕ.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία από σήμερα

ΣΕΛ.  16
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη στο Μέταλλο

ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ
Πάλη ενάντια στη δικτατορία των μονοπωλίων

Οι στρατιωτικές δικτατορίες αποτέλεσαν πάντα λύσεις για την πλουτοκρατία όταν με τα κοινοβουλευτικά μέσα δεν μπορούσε να προωθήσει τα αντιλαϊκά σχέδια. Η στρατιωτική χούντα κατάφερε να επιβληθεί γιατί δεν βρήκε έγκαιρα απέναντί της έναν οργανωμένο και αποφασισμένο λαό να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και να παλέψει για το δίκιο του.


ΣΕΛ.  14   -   15
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Προεκλογικά ψέματα για δήθεν ενισχύσεις

ΣΕΛ.  23
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Στηρίζει τη διαίρεση των εργαζομένων

ΣΕΛ.  16
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Να μη συμπληρωθούν τα ερωτηματολόγια

ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ