Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Απρίλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9760

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Πρώτες σκέψεις μετά το αποτέλεσμα

Τα κόμματα που ακολουθούν πολιτική που υποβιβάζει τους στόχους του λαϊκού κινήματος στο κατά την άποψή τους «εφικτό», έχουν τεράστιες ευθύνες. Τα πρότυπα και οι λύσεις των «αντινεοφιλελεύθερων» - «κεντροαριστερών» κυβερνήσεων χρεοκοπούν πλέον παταγωδώς σε όλες τους τις εκδόσεις στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και διεθνώς, αναδεικνύοντας την ανάγκη πολιτικής διεξόδου σε ρήξη με το καθεστώς των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  14   -   15
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τον αγώνα που κάνει όλα αυτά τα χρόνια υπέρ του παλαιστινιακού λαού, έχοντας επίγνωση ότι τα τελευταία χρόνια και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αρκετές φορές, ευχαρίστως δέχονται τις διεθνείς πιέσεις και δεν κρατούν σταθερή και συνεπή θέση, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη χτεσινή της συνάντηση με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς.


ΣΕΛ.  16

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Με ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα της εργαζόμενης νεολαίας

Με εκατοντάδες εξορμήσεις, περιοδείες και άλλες πολύμορφες εκδηλώσεις οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την προετοιμασία της απεργίας της 1ης Μάη και των συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 10.30 π.μ., στο Σύνταγμα. Ιδιαίτερη θέση σ' αυτό το επίμονο, καθημερινό άνοιγμα κατέχει η εργαζόμενη νεολαία, στην οποία τα ταξικά συνδικάτα απευθύνονται πλατιά, στους χώρους όπου ζει, σπουδάζει και εργάζεται.

Τον προσανατολισμό της δουλιάς στους νέους και τις νέες ανέδειξε και η προχτεσινή εκδήλωση της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ για την Πρωτομαγιά, με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη, απ' όπου μέλη και φίλοι της ΚΝΕ έστειλαν ανυπότακτο μήνυμα αγώνα. Η μαζική εκδήλωση αποτελεί μέρος της πλούσιας δράσης που αναπτύσσει η Οργάνωση μπροστά στο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και την οποία θα παρουσιάσει σήμερα στις 11 π.μ., σε συνέντευξη Τύπου, ο Γ. Πρωτούλης. Μεθαύριο ξεκινάνε και οι κεντρικές εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ για την 1η του Μάη.


ΣΕΛ.  8   -   10

Ρουσφέτια αντί ψήφου

Σε ρουσφετολογικούς μηχανισμούς έχουν μετατραπεί η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Στο ΤΕΙ Αθήνας, μάλιστα, η ΠΑΣΠ έχει λίστα σπουδαστών με ιδιαίτερη στήλη τα «ρουσφέτια» που τους τάζει για την εξαγορά ψήφου.


ΕΕΔΥΕ
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Νίκαια το 15ο Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Η πλούσια συζήτηση, που έγινε, έφερε στο προσκήνιο τα ζητήματα που αφορούν στην παραπέρα ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής δράσης των Επιτροπών Ειρήνης. Παρών ήταν και ο πρέσβης της Κούβας στην Αθήνα, που αναφέρθηκε στις θετικές - όπως είπε -εξελίξεις στη Λ. Αμερική. Τη διεθνή διάσταση του Συνεδρίου έδωσαν ο χαιρετισμός του προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και οι αντιπρόσωποι κινημάτων από το εξωτερικό.


ΣΕΛ.  3


ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ «ΣΥΡΜΟ»
Ενάντια στη ναρκω-κουλτούρα

«Οχι σε όλα τα ναρκωτικά» είναι το κεντρικό σύνθημα των διήμερων πολιτιστικών δραστηριοτήτων που γίνονται με πρωτοβουλία της ΚΝΕ σήμερα και αύριο στο «ΣΥΡΜΟ».


ΣΕΛ.  21
ΚΑΒΑΛΑ
ΟΧΙ στο ΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο

ΟΧΙ στο ΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο με την κατασκευή λιμανιού στη Νέα Πέραμο, είπαν οι κάτοικοι του Δήμου Ελευθερών Καβάλας.


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ