Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Απρίλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9459

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ της αντιιμπεριαλιστικής δράσης

Περήφανη η απάντηση στη μεγάλη διαδήλωση που διοργάνωσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ

Χιλιάδες διαδηλωτές αψήφησαν την αστυνομοκρατία και ύψωσαν αγωνιστική φωνή κατά της εκπροσώπου των ΗΠΑ, τόσο με την ανάρτηση του τεράστιου αεροπανό δίπλα στην αμερικάνικη πρεσβεία και την πικετοφορία τη Δευτέρα το απόγευμα, όσο και με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και στην πορεία την Τρίτη το πρωί, αλλά και το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΚΕ.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη, και των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, δεν προμηνύει τίποτα καλό για τους λαούς της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

  • Η εκπρόσωπος των ΗΠΑ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα κατά του Ιράν, ακόμα και αυτό της στρατιωτικής - πολεμικής επέμβασης.
  • Εβαλε στο ίδιο τσουβάλι το θύτη (Τουρκία) και το θύμα (Κύπρο). Ο κυπριακός λαός δεν μπορεί να αισιοδοξεί από τη «λύση» που προετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές για το Κυπριακό.
  • Η πολιτική που εξέφρασε η Ράις για το Κοσσυφοπέδιο σημαίνει αλλαγή συνόρων.

Η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία, συμφωνώντας με την Ράις, δήλωσε ότι Ελλάδα και ΗΠΑ είναι στρατηγικοί εταίροι, αποδείχνει τον αντιλαϊκό, ταξικό χαρακτήρα της εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ. Οι «κοινές αξίες των δύο κυβερνήσεων» εκφράζονται με τη συμμετοχή τους στις ιμπεριαλιστικές επιδρομές κατά των λαών του Αφγανιστάν, του Ιράκ, με τη δολοφονική δράση του «νέου ΝΑΤΟ».

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, όλο το λαό, σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, σε ένταση της αντιιμπεριαλιστικής δράσης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.


ΣΕΛ.  7   -   17



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ