Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Απρίλη 2001 - αριθ. φύλλου: 7951

ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ
Την Πέμπτη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ η πρώτη απάντηση

Διαστάσεις λαϊκής κατακραυγής παίρνουν οι εκδηλώσεις αποφασιστικής και κατηγορηματικής απόρριψης των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων, που ανακοίνωσε προχτές η κυβέρνηση. Εκατοντάδες συνδικάτα, μαζικές και κοινωνικές οργανώσεις, αλλά και απλοί συνδικαλιστές καταγγέλλουν τα κυβερνητικά μέτρα, ενώ συνεχίστηκαν και χτες οι πολύμορφες κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας. Κάτω από την πίεση του κλίματος αυτού και της καθολικής αντίθεσης των εργαζομένων, οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κήρυξαν χτες 24ωρη πανελλαδική απεργία, για την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Απρίλη. Αρνήθηκαν, όμως, τις προτάσεις των συνδικαλιστών της ΔΑΣ, τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για την παραπέρα κλιμάκωση των εργατικών κινητοποιήσεων.

Κι ενώ τα κυβερνητικά μέτρα προκαλούν σειρά πολύμορφων παρενεργειών στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος -χαρακτηριστική η κοινή δήλωση έξι μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - η ΝΔ έσπευσε να δώσει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, ανησυχώντας προφανώς για την έκταση και τον προσανατολισμό που παίρνουν οι λαϊκές αντιδράσεις. «Εμείς δεν είμαστε κόμμα, που πιστεύει ότι τα προβλήματα λύνονται διά του πεζοδρομίου ή των κινητοποιήσεων», δήλωσε χτες η Μ. Γιαννάκου, προσφέροντας ταυτόχρονα πλήρη πολιτική συναίνεση στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  6   -   10

Πραγματικός συναγερμός έχει σημάνει σ' όλη τη χώρα και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων διαδέχονται η μια την άλλη, καθώς η προχτεσινή εξαγγελία των κυβερνητικών μέτρων της αντιασφαλιστικής λαίλαπας φαίνεται πως βάζει στην άκρη τις όποιες αυταπάτες, ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες και το μήνυμα ξεσηκωμού των ταξικών δυνάμεων βρίσκει πρόσφορο έδαφος και μεγάλη ανταπόκριση



ΑΠΡΙΛΙΑΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
Προσφέρεται για επίκαιρα διδάγματα

Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά το αμερικανόπνευστο πραξικόπημα της 21ης του Απρίλη 1967, η μαύρη επέτειος προσφέρεται μόνο για επίκαιρα διδάγματα και ως αφορμή για να δυναμώσουν οι λαϊκοί αγώνες, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  12   -  13
Πληρώνουμε και τις «ζημιές» των «σερίφηδων»

Το Ελληνικό Δημόσιο - με βάση τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ - καλείται να καταβάλει αποζημιώσεις για θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε Αμερικανός στρατιωτικός!


ΣΕΛ.  20
ΗΠΑ - ΕΥΡΩΠΗ
Προγκρόμ απολύσεων

Αλλες 18.500 θέσεις εργασίας χάθηκαν χτες, στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, καθώς το κύμα απολύσεων φαίνεται να σαρώνει μετά τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. «Πρωτοπόρος», τη φορά αυτή, ο γίγαντας της κινητής τηλεφωνίας, η σουηδική «Ερικσον»


ΣΕΛ.  16   -   17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ