Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10329

ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ
Αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης οι μετανάστες

Η καλύτερη απάντηση στο ρατσισμό είναι να δυναμώσει η ταξική ενότητα και μαχητικότητα, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία. Για να μην πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση οι Ελληνες και ξένοι εργαζόμενοι, για να συγκεντρώσουν δυνάμεις στην πάλη για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


ΣΕΛ.  11  -  13

ΕΝΙΑΙΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ κατά της λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να τιμωρήσουν την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, που τους είπαν ψέματα για την ΕΕ και συνεχίζουν να τους λένε ψέματα για την κρίση

  • Οι ηγέτες των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποφάσισαν τη δραστική μείωση του λαϊκού εισοδήματος, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη μεγαλύτερη συρρίκνωση των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
  • Είναι αλήθεια αυτό που ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός ότι η ΕΕ δεν επιβάλλει τις κατευθύνσεις της στην κυβέρνηση, γιατί είναι συναποφασισμένες. Ολοι μαζί τις επιβάλλουν στους λαούς. Δεν είναι αλήθεια ο ισχυρισμός της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ότι η πολιτική της ΕΕ θα αλλάξει, αν την πλειοψηφία αποκτήσουν οι σοσιαλδημοκράτες. Τη στρατηγική της την έχουν οικοδομήσει μαζί σοσιαλδημοκράτες, νεοφιλελεύθεροι και «νεοαριστεροί».
  • Η ανυπακοή στην ΕΕ αποτελεί βασική προϋπόθεση, για να αποκρούσει ο λαός με την πάλη του τα χειρότερα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα, για να μην πληρώσει την κρίση. Με ισχυρό ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία, μπορεί να ανοίξει το μόνο δρόμο που τον συμφέρει: Της λαϊκής εξουσίας, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, της σχεδιασμένης ανάπτυξης με κοινωνικό - εργατικό έλεγχο.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Σήμερα στις 11 π.μ. στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ. στο Λιτόχωρο

Δυναμική κινητοποίηση χτες στην Αθήνα με πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Την απαίτησή του να φύγει το στρατηγείο των φονιάδων από τη Θεσσαλονίκη, να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια διαδηλώνει σήμερα ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης, με συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, στο Γ' Σώμα Στρατού, και πορεία στην κεντρική πύλη του λιμανιού, που το 1999 μετατράπηκε σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών για το μακέλεμα του γιουγκοσλάβικου λαού. Επίσης, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία του Λιτόχωρου Πιερίας, ενάντια στη ΝΑΤΟική άσκηση. Χτες, στην Αθήνα, έγινε μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία (φωτ.).


ΣΕΛ.  8  -  9


ΚΚΕ
Νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ