Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11440

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Με απεργία την Κυριακή 30 Δεκέμβρη κλιμακώνουν τον αγώνα τους

ΣΕΛ.  13

ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ κόντρα στην αντιλαϊκή επέλαση

Την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επέλασης με προώθηση των φιλομονοπωλιακών ρυθμίσεων για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, θέτει στην κορυφή της ατζέντας της η συγκυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός ζητά να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς η επιβολή των σκληρών μέτρων που απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο, το φορολογικό, οι ιδιωτικοποιήσεις και άλλα μέτρα που ενισχύουν το κεφάλαιο πάνω στα συντρίμμια εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Απάντηση από την εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι η οργάνωση της πάλης ενάντια σ' αυτήν την πολιτική, να μην υποκύψουν στο δήθεν άλλο μείγμα που με τα ίδια υλικά ενίσχυσης των μεγαλοεπιχειρηματιών τάζει φρούδες ελπίδες. Τώρα, αγώνας για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  8,    Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ

«FINTEXPORT»
Εκδήλωση αλληλεγγύης για τις οικογένειες των εργαζομένων

Εκδήλωση ταξικής αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους της εταιρείας FINTEXPORT και τις οικογένειές τους, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο χώρο του εργοστασίου. Οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ, την ΟΕΚΙΔΕ, το κλαδικό Συνδικάτο της Αθήνας και το Σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση και την ΟΓΕ.


ΣΕΛ.  13

Ο «Ριζοσπάστης»

Λόγω των αργιών των Χριστουγέννων ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει πάλι την Παρασκευή 28 Δεκέμβρη.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο άνθρωπος έχει δύναμη με το συλλογικό αγώνα

Ανθρωποι, που δίνουν τη μάχη της απεξάρτησης, από τη Θεραπευτική Κοινότητα «Παρέμβαση» του ΚΕΘΕΑ, έψαλαν τα κάλαντα στην ΓΓ της ΚΕ, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Αμέσως μετά, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Τα παιδιά της "Παρέμβασης" και γενικότερα των στεγνών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ δείχνουν ένα πράγμα, ότι ο άνθρωπος έχει πολύ μεγάλη δύναμη, όταν αυτή συνδυάζεται με τη συλλογική προσπάθεια και το συλλογικό αγώνα. Αποτελεί αίσχος, κυριολεκτικά, κλείνοντας το 2012 οι Θεραπευτικές Κοινότητες να έχουν στερηθεί ένα σημαντικό μέρος της κρατικής χρηματοδότησης, στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων και να κινδυνεύει έτσι η πλήρης αποτελεσματικότητα αυτών των προγραμμάτων. Αυτό το παράδειγμα ζωής, για εμάς, είναι ταυτόχρονα και παράδειγμα αγώνα για την ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων».



ΕΚΘΕΣΗ ΕΕ - ΔΝΤ
Μέτρα κατάσχεσης σε βάρος μικρο-οφειλετών

ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ
Να μειωθούν δραστικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ

ΣΕΛ.  17
ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Κλειστό παρά την απόφαση επαναλειτουργίας

ΣΕΛ.  12
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η «απελευθέρωση» εξοντώνει δικηγόρους

ΣΕΛ.  3
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΧΑΝΙΩΝ
Αγωνιστική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

ΣΕΛ.  16
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Γιορτές για τα παιδιά

ΣΕΛ.  15
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Βρώμικο παιχνίδι σε βάρος ανέργων

ΣΕΛ.  10
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το Σαββατοκύριακο το Φεστιβάλ για τα παιδιά

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες και για το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για τα παιδιά, που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Δεκέμβρη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στο Περισσό.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ