Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11438

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Κοινωνική ευαισθησία» ωμής κοροϊδίας και εξαπάτησης του λαού

ΣΕΛ.  7

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Οργανώνουν ακόμη πιο άγριο αντιλαϊκό κράτος

ΚΚΕ: Το πιο αποτελεσματικό κράτος που επιδιώκει η συγκυβέρνηση μαζί με την ΕΕ, σημαίνει κράτος πιο ικανό για να στηρίζει την υψηλή κερδοφορία και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων

Με ταχύτατους ρυθμούς προωθεί η συγκυβέρνηση τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στη Δημόσια Διοίκηση για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του κράτους. Το πιο αποτελεσματικό κράτος που επιδιώκει η συγκυβέρνηση μαζί με την ΕΕ, σημαίνει κράτος πιο ικανό για να στηρίζει την υψηλή κερδοφορία και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων. Σημαίνει κράτος πιο άγριο στη φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων, στην εξόντωση των δικαιωμάτων τους και στην καταστολή των αγώνων τους, την ίδια στιγμή η δημόσια Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και οι δημόσιες υποδομές κατακρημνίζονται από τις δραστικές περικοπές και την έλλειψη προσωπικού. Με βάση το πόσο θα συνεισφέρουν σ' αυτή την πολιτική θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, κάτω από την τρομοκρατία της απόλυσης, της μετακίνησης, της μείωσης του μισθού.


ΣΕΛ.  11

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Απαίτησαν δουλειά και ανθρώπινες συντάξεις

Μέτρα ενάντια στην ανεργία, κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, απαίτησαν χτες οι οικοδόμοι όλης της χώρας στην πανελλαδική κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Η χτεσινή κινητοποίηση αποτέλεσε έναν πρώτο αγωνιστικό σταθμό στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους.


ΣΕΛ.  9

Ο «Ριζοσπάστης»

Λόγω της αργίας των Χριστουγέννων, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο. Το επόμενο καθημερινό φύλλο του «Ρ» θα κυκλοφορήσει την Τρίτη, ανήμερα των Χριστουγέννων.


Αντίσταση στους μακελάρηδες

Το «επιμορφωτικό» πρόγραμμα 4 βδομάδων στις ΗΠΑ που προσφέρει με υποτροφία σε Ελληνες μαθητές η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, πρέπει να αντιμετωπιστεί με καθολική άρνηση συμμετοχής. Κανένας μαθητής να μην πάρει μέρος στο σεμινάριο. Τα σεμινάρια των Αμερικανών ιμπεριαλιστών εκπαιδεύουν νέα παιδιά στην προώθηση της βάρβαρης πολιτικής τους, που μακελεύει λαούς, μεταξύ τους και τον αμερικανικό. Ανάμεσα σε αυτά που θα «διδάξουν» είναι οι αξίες της «ελευθερίας και της δικαιοσύνης», του κεφαλαίου να εκμεταλλεύεται στυγνά τους εργαζόμενους, να δημιουργεί κοινωνίες μαζικής εξαθλίωσης, αστέγων και ανέργων. Του κεφαλαίου που δε διστάζει να δολοφονεί λαούς, όπως το «δίδαξαν» τόσο αποτελεσματικά, με τα όπλα, στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Ελλάδας κ.ά. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, διακηρυγμένος στόχος της πρεσβείας των ΗΠΑ είναι να αντιμετωπιστεί η αντιιμπεριαλιστική, αντιαμερικανική συνείδηση του ελληνικού λαού. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, μέσω και των συλλόγων τους, να καταδικάσουν την ωμή παρέμβαση της αμερικανικής πρεσβείας στις νεανικές συνειδήσεις με τέτοιου είδους ενέργειες.



ΚΝΕ
Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ για τα παιδιά

ΣΕΛ.  17
ΟΓΕ
Γράμμα από τον Αϊ-Βασίλη σε παιδιά δημοτικού

ΣΕΛ.  13
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Προϋπολογισμός φοροληστείας

ΣΕΛ.  22
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ
Απήργησαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

ΣΕΛ.  8
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Κινητοποίηση ενάντια στη φτώχεια

ΣΕΛ.  8
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παρέμβαση για την απόφαση για το χαράτσι

Ανακοίνωση εξέδωσε η Συντονιστική Γραμματεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Δημοκρατικές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» για το θέμα με το χαράτσι για τα ακίνητα και την απόφαση του Αρείου Πάγου.


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ