Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10872

ΛΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
Συγκέντρωση χτες στο υπουργείο και άλλες δραστηριότητες

Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και δωρεάν παροχές Υγείας για όλο το λαό αποκλειστικά από το κράτος απαίτησαν οι ταξικές δυνάμεις.


ΣΕΛ.  8  -  9
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Δικαίωμά τους η μόνιμη και σταθερή δουλειά

Συμβασιούχοι στην Τοπική Διοίκηση, στα υπουργεία, σε Οργανισμούς, από την Αθήνα και από άλλα μέρη της Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν χτες έξω από τον Αρειο Πάγο. Στο πλευρό τους, το ΚΚΕ και οι ταξικές δυνάμεις.


ΣΕΛ.  11

Σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ οι ευθύνες για το σκάνδαλο «ΖΗΜΕΝΣ»
  • Το ΚΚΕ κατέθεσε χτες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής το πόρισμά του για το σκάνδαλο της «ΖΗΜΕΝΣ».
  • Επουσιώδεις και δημαγωγικές οι κυβερνητικές προτάσεις για το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
  • Είναι τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για το σκάνδαλο της «ΖΗΜΕΝΣ» και επικίνδυνη για το λαό η πολιτική τους. Να συσταθεί επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για περαιτέρω διερεύνηση όλων των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων που κατά καιρούς χειρίστηκαν τη σύναψη συμβάσεων, την εκτέλεσή τους και την παραλαβή των έργων κατά τους τομείς της αρμοδιότητάς τους.
  • Υπάρχουν σοβαρά εμπόδια που δυσκολεύουν και κλείνουν το δρόμο για την αλήθεια, όπως, π.χ., οι ανώνυμες μετοχές, οι δυνατότητες των off shore εταιρειών να αποφεύγουν τον έλεγχο και να καλύπτονται πίσω από την ισχύουσα νομοθεσία, κλπ. Σχετίζονται, επίσης, με τη δραστηριοποίηση μηχανισμών συγκάλυψης για το σβήσιμο των ιχνών και στη συγκεκριμένη περίπτωση με το κλείσιμο της υπόθεσης από τη «ΖΗΜΕΝΣ».

ΣΕΛ.  6  -  7

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Δυναμώνει η δράση για την απεργία στις 10 Φλεβάρη

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός συνδικάτων, που, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, προκηρύσσουν απεργία για τις 10 Φλεβάρη. Χτες, η παράταξη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), με επιστολή που απέστειλε προς το Προεδρείο και τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ, ζητά να συνεδριάσει άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας και να προκηρύξει απεργία στις 10 Φλεβάρη.


ΣΕΛ.  3

Οργανωμένη άρνηση πληρωμής

Οι νέες τιμές των εισιτηρίων, που αποφάσισε η κυβέρνηση αυξάνοντάς τα μέχρι και 80% και που θα εφαρμοστούν από την 1η του Φλεβάρη, επιφέρουν ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στο λαϊκό εισόδημα. Τα λαϊκά στρώματα μπορούν και πρέπει να εκφράσουν την οργή και τη διαμαρτυρία τους με οργανωμένο αγώνα απέναντι στις προκλητικές αυξήσεις των εισιτηρίων, και γενικότερα στην ακρίβεια, με ανάπτυξη πρωτοβουλιών άρνησης πληρωμής εισιτηρίων, απαιτώντας να παρθούν πίσω οι αυξήσεις, δωρεάν μετακίνηση για όλους το πρωί και για όλες τις ώρες για ανέργους, φοιτητές, μαθητές.



ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Στους ιδιώτες οι παιδικοί σταθμοί

ΣΕΛ.  10
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΜΙΚΡΕΜΠΟΡΟΙ
Υπεράσπιση της Κυριακής αργίας

ΣΕΛ.  12
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ
«Εταιρείες» μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών

ΣΕΛ.  20  -  21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Αυξήσεις μέχρι 80% στα εισιτήρια

ΣΕΛ.  3
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Νέα επίθεση στους ναυτεργάτες

ΣΕΛ.  12
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Προσπάθεια τρομοκράτησης μελών της ΚΝΕ

ΣΕΛ.  16
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στήνουν μετερίζια σ' όλη τη χώρα!

ΣΕΛ.  20  -  21
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

ΣΕΛ.  19
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Πολιτική αμορφωσιάς η συγχώνευση σχολείων

Τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων επιδιώκει να επιβάλει η κυβέρνηση και τη λειτουργία της «αυτόνομης» σχολικής μονάδας, που θα συνδέεται (ακόμα περισσότερο) με την τοπική διοίκηση, παράγοντας διαφοροποίησης μεταξύ των σχολείων. Τα σχολεία θα κυνηγούν «χορηγούς» για την οικονομική τους επιβίωση, ενώ οι γονείς θα κληθούν να πληρώνουν ακόμα περισσότερα. Αυτό θα είναι το σχολείο της «αγοράς», αυτά είναι τα κριτήρια που προτείνει το υπουργείο για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ